Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) L’Agrupació Ilerdenca de Pesebristes, atenent a les mesures sanitàries de l’actual fase de desescalada de la Pandèmia de la Còvid 19, que recomana el distanciament social i la no celebració d’actes públics que comportin aglomeracions, ha pres la decisió de suspendre la popular Romeria dels Fanalets de Sant Jaume que tradicionalment se celebra el vespre del 24 de juliol a Lleida, així com la Missa dels Fanalets que prèviament el bisbe Salvador presidida a l’església de la Mare de Déu del Carme.

La supressió abasta també la convocatòria del Concurs de fanalets, que enguany hauria d’haver arribat a la LXXVIII edició, alhora que tampoc s’organitzarà cap taller de confecció de fanalets. Sense concurs no hi haurà l’acostumada exposició de fanalets a la capella del Peu del Romeu, tot i que l’entitat ha buscat una alternativa, convidant als Mestres Fanalers de Lleida que aportin alguns dels seus fanalets confeccionats i premiats en altres edicions, per poder així muntar una petita mostra retrospectiva.

El president de l’Agrupació Jordi Curcó, explica que la Junta de l’entitat ha pres aquesta decisió amb pesar, però que s’ha fet per respecte, responsabilitat i prudència: “En aquets darrers 80 anys, mai s’havia suspès la Romeria, ni el Concurs de Fanalets. Però volem manifestar que tot i que no hi haurà la Romeria als carrers de Lleida, si que hi haurà fanalets i per això fem una crida als lleidatans i molt especialment als infants per a que la tarda-vespre del 24 de juliol surtin als carrers amb fanalets i els pengin aquella nit als balcons i finestres de les seves cases, per a que a pesar de les circumstàncies tant especials que estem vivint, la llum dels fanalets es faci enguany més present que mai a Lleida”.

Curcó explica que per a facilitar-ho, l’entitat ha preparat una edició de fanalets de paper, il·lustrats amb quatre magnífics dibuixos al·lusius a la tradició, realitzats per l’artista i vicepresident de l’Agrupació José A. Ferrer. Els fanalets seran distribuïts entre els socis de l’entitat i podran ser adquirits a la capella del Peu del Romeu. “També s’ha previst penjar a la nostra pàgina web pessebristeslleida.com, unes plantilles per a que tothom que vulgui pugui confeccionar el seu propi fanalet de Sant Jaume”.

Pel que fa a la tarda de la Romeria, el 24 de juliol, l’entitat ha pensat en fer algun acte simbòlic davant la capella del Peu del Romeu, que encara s’ha de concretar. Tanmateix a l’endemà dissabte 25 de juliol, festa de Sant Jaume, s’ha previst traslladar la Missa que se celebra aquell dia a la petita capella a la propera església dels Dolors, que per les seves majors dimensions podrà acollir a més gent. La Missa serà presidida com és costum pel bisbe Salvador.