Dia:  Dimecres, 15 de novembre
Hora:  de 20:00 a 22:30
Lloc:  Jesuïtes Casp. Barcelona
Organitza:  Direcció General d'Afers Religiosos
Telèfon:  93 5545852
Preu:  4.00€
Jesuïtes Casp
Carrer de Casp, 25, 08010, Barcelona

Per saber-ne més

Altres

XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, als Jesuïtes de Casp-Barcelona

XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya Del 15 al 30 de novembre i organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos de Gencat. El 15nov als Jesuïtes de Casp, a Barcelona es projecta 'Lo que la verdad importa', presentada per Gagandeep Singh, de la comunitat sikh de Catalunya.

XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Del 15 al 30 de novembre i organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos de Gencat, la #MostraCinemaSpiritCat17 ofereix 20 pel·lícules i 1 curtmetratge, a 30 sales d'arreu de Catalunya amb 69 projeccions en 12 ciutats amb format cinefòrum. Temàtica religiosa i espiritual.

El 15 de novembre als Jesuïtes de Casp, a Barcelona, es projecta 'Lo que la verdad importa', presentada per Gagandeep Singh, de la comunitat sikh de Catalunya.

La XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos del 15 al 30 de novembre, acull vint pel·lícules i un curtmetratge: en destaca el cicle dedicat al director Terrence Malick a la Filmoteca de Catalunya (conegut com el poeta del cinema); films dirigits per directors com Martin Scorsese o Mel Gibson; pel·lícules que fan visibles diferents tradicions religioses, i d’altres que tenen com a fil conductor els grans aspectes que preocupen a la humanitat: el sentit de la vida i la mort, l’amor i la guerra, la llibertat, les malalties, la solitud, els refugiats, la justícia i la solidaritat, etc.

El format cinefòrum de la Mostra permet la presència d’una quarantena d’especialistes en el món del cinema, professors universitaris, filòsofs, periodistes, intel·lectuals i membres de diferents confessions religioses, que fan la presentació de les pel·lícules i condueixen el debat posterior.

En total hi ha previstes prop d’una setantena de projeccions en trenta sales d’arreu del territori, repartides en dotze ciutats, la qual cosa posa de manifest any rere any l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment entre els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya. D’altra banda, la segona trobada de directors de festivals de cinema espiritual de tot el món –que tindrà lloc en el marc de la Mostra– i la participació enguany en el Religion Film Festival de Trento refermen el seu posicionament a nivell internacional.

En aquesta catorzena edició, la Direcció General d'Afers Religiosos fa una aposta decidida per les xarxes socials activant comptes específics de la Mostra a Twitter (@cinemaspiritcat) , Facebook (@cinemaspiritcat) i Instagram (@cinemaspiritcat) per potenciar-ne la difusió.

La Mostra és un esdeveniment cinematogràfic anual que posa en valor la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fa visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribueix a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Trobareu tota la informació i la programació al web www.cinemaespiritual.cat, on accedireu també el Fons filmogràfic de les religions, que recull, de forma catalogada i d'accés lliure, una extensa producció cinematogràfica mundial referent a les diferents tradicions religioses.