Vés al contingut
Catedral de Barcelona
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Catedral de Barcelona
Adreça (carrer i número)
Pla de la Seu, s/n
Municipi
Barcelona
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Santa Eulàlia a la Catedral de Barcelona

Enguany, com a novetat, per primera vegada la missa conventual en honor a Santa Eulàlia serà polifònica.

 Tindrà lloc a les 19.15 h, després de la pregària de Vespres, i la composició que s’interpretarà serà Missa Brevis de Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594). El Cor Francesc Valls donarà veu a l’obra d’aquest compositor, que va ser el més important del Renaixement i va deixar un llegat d’obres litúrgiques immens.

Al final de la celebració, com és tradició, el Capítol de la Catedral es desplaçarà a la cripta on el Cor Francesc Valls interpretarà el motet Hostia Solemnis, de Pere Alberc Vila (1517-1582). La partitura d’aquest motet conservada a l’Arxiu de la Catedral de Barcelona va ser composta com un himne a Santa Eulàlia que es cantava en dies solemnes.

També se celebrarà missa a la Capella del Sant Crist de Lepant a les 9 h, a les 11 h i a les 12 h. Es cantarà la pregària de Laudes al Cor de la Catedral a les 10 h.

Jornada de portes obertes i accés a la Cripta

Dilluns 12 de febrer, festa de Santa Eulàlia, hi haurà jornada de portes obertes a la catedral, de les 8.30 h fins a les 18.30 h. Durant aquesta franja es podrà accedir a la Cripta de Santa Eulàlia, per venerar la sepultura de la Santa. En aquest espai hi haurà el Llibre d’Or de la Catedral en el qual podran signar totes aquelles dones anomenades Laies, Eulàlies, Lalis, Olayes, Eulàries o amb altres derivats del nom de la copatrona de la ciutat.