Dia:  Dissabte, 22 de juny
Hora:  a les 21:00
Lloc:  Montserrat
Basílica de Santa Maria de Montserrat , 08199, Montserrat
Concert

Música barroca d’Antonio Vivaldi a Montserrat

L'edició d’enguany del  Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM) estarà protagonitzada per joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i musicalitat de les seves interpretacions, i que presentaran un programa d’alt nivell musical i caire internacional.

 

PROGRAMA

 

· 22 de juny

Joan Seguí, acompanyat de l’Orquestra de cambra d’Andorra, sota la direcció del mestre Gerard Claret.

Música barroca d’Antonio Vivaldi

 

· 20 de juliol

Thomas Ospital, organista titular de l’església de Saint-Eustache de París.

 

10 d’agost

Cor Cererols, sota la direcció de Marc Díaz, antic escolà de Montserrat i l'antic escolà, Arnau Ferrer a l'orgue.

Música ceciliana en homenatge al monjo i compositor P. Anselm Ferrer (1882-1969) en el cinquantenari de la seva mort. 

 

· 24 d’agost

Monica Melcova, reconeguda organista eslovaca i Juan Manuel Gómez a l'orgue

Música per a orgue i trompa

 

Horari: Tots els concerts són a les 21 h

 

Entrada lliure

_____________________________

El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2019) es posa a disposició de joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i musicalitat de les seves interpretacions. El programa d’enguany s’omple de joventut; presenta reptes i innovacions en molts aspectes, mentre s’obre a la recuperació del repertori. Tot, però, amb l’exigència de presentar un programa d’alt nivell musical i caire internacional.

Cal recordar que tots els concerts del FIOM 2019 tindran lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, començaran a les 21h, i tindran com sempre l’entrada lliure. Aquests espectacles musicals també es podran seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat) i també s’emetran a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l’Abadia de Montserrat, Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2019 serà novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.