Dia:  Dilluns, 22 fins dimarts, 23 de juliol
Hora:  de 16:00
Hora:  a 20:00
Lloc:  Centre Arya Tara. Lleida
Organitza:  Comunitat Budista Nyingma Tersar
Preu:  150.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre Arya Tara
Plaça dels Missions 4, 25003 , Lleida
Trobada

Kyabjé Dudjom Sangye Pema Shepa Rimpotxé a Lleida

Dilluns 22: Transmissió Oral (lung) de Tröma Nagmo

En el Vajrayana és important rebre la transmissió oral d’un mestre, per a crear una connexió auspiciosa amb un text o pràctica en particular.
La transmissió oral passa de mestre a deixeble quan aquest escolta al mestre, sostenidor de la transmissió, llegir el text remuntant-se fins al seu autor. D’aquesta manera, el deixeble rep les benediccions del llinatge sense les quals no seria capaç d’entendre completament i en tota la seva profunditat el text que constitueix el suport de la meditació.
Tröma Nagmo és una manifestació femenina colèrica de la saviesa. És la practica més secreta de l’aspecte de Khandro en el llinatge Dudjom Tersar. Guru Rinpoche va transmetre aquesta pràctica especial a la seva consort Yeshe Tsogyal que la va amagar com a Terma en el cor de Khye’o Chung Lotsawa, encarnació prèvia de Dudjom Rinpoche, per a ser revelada posteriorment per Dudjom Lingpa com un tresor de la seva ment de saviesa. En la tradició Dudjom Tersar, la pràctica de Tröma Nagmo conté el camí Vajrayana complet, des del Nongdro fins a les pràctiques Dzogchen de Trekchö i Tögal.

Dimarts 23: Iniciació (wang) de Tsokye Tuktik (Nascut del Llac)

Tsokye Tuktik significa essència del cor del Vajra nascut del llac, la realització secreta del Gran Guru. És un terma de la ment (gomter) de Dudjom Rinpoche focalitzat en Guru Rinpoche en la forma de Guru Tsokye Tuktik. És la pràctica principal de l’aspecte del Lama en el llinatge Dudjom Tersar i un dels quatre cicles terma principals de Dudjom Rinpoche.
Guru Rinpoche és l’expressió dels tres Kayas. En un nivell relatiu assumeix múltiples formes de saviesa, com les vuit manifestacions. La forma del Nascut del Llac és una d’aquestes vuit manifestacions.
En l’aspecte extern del Lama, assumeix la forma de Orgyen Menla Dütsi Bum Zang (Guru Rinpoche de la Medicina, l’Excel·lent Vas del Nectar), en l’aspecte intern del Lama és Orgyen Khandro Norlha (el Guru de tots els Dzambhalas, per a magnetizar la riquesa essencial de Samsara i Nirvana), en l’aspecte secret és Tsokye Tuktik (Vajra nascut del llac) i en l’aspecte més secret és Lama Drakpo Taphur (profunda pràctica secreta del Lama colèric unió inseparable de Hayagriva i Vajrakila). El cicle també conté, entre altres, pràctiques de Llarga Vida (Tsokye Tuktik Tse Drup).

HORARI:
Lung de Troma Nagmo: Dilluns 22 juliol 2019 a les 16.00 h
Iniciació de Tsokye Thuktik: Dimarts 23 juliol 2019 a les 16.00 h

APORTACIONS:
Lung de Troma Nagmo 75€ (socis 60€)
Iniciació de Tsokye Thuktik 75€ (socis 60€)

INSCRIPCIÓ:
Emplenar formulari