Vés al contingut
cocodrilo
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Monestir de Sant Pere de Rodes
Adreça (carrer i número)
Camí del Monestir s/n
Municipi
El Port de la Selva
Nom de l'entitat organitzadora
Entreveus
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

El cocordilo y Bach, a Sant Pere de Rodes

YOSHI HIOKI, NARRACIÓ
MERCEDES RUIZ, VIOLONCEL

Durant una mica més d'una hora, l'església del Monestir de Sant Pere de Rodes s'omplirà amb les narracions de Yoshi Hioki maridades amb les notes musicals del violoncel de Mercedes Ruiz. 

Vibra la primera corda, l’aigua de la vida brilla. Vibra la segona corda i l’aigua de la mort s’estremeix. Vibra la tercera corda, el reflex de la lluna es trenca en escates. Vibra la quarta corda, el cocodril surt a l’oceà. Al so del violoncel, a la melodia de Bach, l’aigua vibra, s’agita i s’arremolina, i du el cocodril a l’oceà de la paraula.

L'espectacle acabarà amb una copa de vi a la terrassa del Monestir. 

*Espectacle en castellà. 

Yoshi Hioki: D'orígen japonès, va cursar els seus estudis de Belles Arts a Barcelona. Des d'aleshores, no ha deixat d'explicar contes, mites i històries de diferents èpoques, gèneres i temàtiques, per a adults, joves i mainada, tot tipus de públic. Ha dut a terme els seus espectacles a teatres, festivals, escoles, biblioteques i cases de cultura, arreu de Catalunya, però també a tot l'Estat espanyol, i a Portugal, Brasil, Perú, Chile, Argentina, Mèxic, Costa Rica, Colòmbia... 

Mercedes Ruiz: Formada a Espanya, Alemanya i Bèlgica, i iniciada en la interpretació històrica pel reconegut violoncel·lista Roel Dieltiens, des de fa anys du a terme una intensa activitat internacional. És sovint convidada com a especialista en interpretació històrica per treballar amb joves músics, com és el cas de la Joven Orquesta Nacional de España, la Joven Orquesta Barroca de Andalucía i l'Orquesta Barroca de Jóvenes del FeMÀS. Actualment és membre del quartet de corda amb instruments d'època “Perseidas Quartett”, junt amb la violinista Midori Seiler.

Reserva la teva entrada

Dia Internacional dels Monuments i Lloc Històrics

El 18 d'abril celebrem el Dia Internacional dels Monuments i Lloc Històrics. Una iniciativa del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), aprovada per l'Assamblea General de la UNESCO el 1983. L'objectiu de la jornada és conscienciar sobre la diversitat del patrimoni cultural, de la seva vulnerabilitat i dels esforços que es duen a terme per protegir-lo i conservar-lo

Ens sumem a aquesta iniciativa amb Entreveus. Festival de narració oral a monuments i llocs històrics de Catalunya. Aquesta nova proposta que se centra en la paraula i el patrimoni com a eines de reflexió i de connexió, de coneixement i, sobretot, de (re)coneixement. Entreveus tindrà lloc en alguns dels monuments i llocs històrics de la Generalitat de Catalunya. 
 
La narració oral pren la mà d’altres arts i les històries contades tornen a habitar llocs que havien estat viscuts: on s’hi caminava, s’hi menjava, s’hi pregava, s’hi dormia, s’hi callava… en comunitat. En aquesta primera edició, que tindrà lloc del 18 al 21 d'abril, serà la música la que farà camí amb els contes per parlar d’espiritualitat i silenci, i ens regalarà l’excel·lència d’estils diversos de narrar.
 
Posarem el focus en quatre espais (el Palau Moja de Barcelona, el Monestir de Sant Pere de Rodes, La Roca dels Moros del Cogul i la Cartoixa d'Escaladei), en els quals viurem quatre espectacles al llarg de quatre dies que ens permetran viure i entendre el patrimoni (material i immaterial) a través d’una nova mirada i gràcies a l’escolta, a cops tranquil·la i a cops revoltada, d’unes històries que ben bé podrien ser les nostres.
 
Un tast de vi al final de cada jornada ens deixarà el sabor de la terra a la boca. Fem memòria i ens donem la paraula els uns als altres.

*Tots els espectacles disposaran d’interpretació en llengua de signes.