Vés al contingut
fedac-sant-feliu
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Catedral de Sant Llorenç
Adreça (carrer i número)
Plaça de la Vila, 2B
Municipi
Sant Feliu de Llobregat
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Aniversari de la parròquia i el bisbat de Sant Feliu

Amb motiu de la festa de la dedicació del nou temple (26 de maig de 1946), en la Solemnitat de la Santíssima Trinitat.

Comptarà amb la presència del Nunci Apostòlic, Bernardito Auzo, que presidirà l’Eucaristia. I com a concelebrants, juntament amb el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, hi haurà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau i l’abat de Montserrat, el P. Manel Gasch.

En acabar la Missa, hi haurà un dinar popular, a la Plaça de la Vila, que comptarà amb l’assistència de 1.000 persones.

Hi actuarà l’Esbart de Sant Feliu de Llobregat de l’Agrupació Cultural Folklòrica en el seu 75è aniversari. La presentació anirà a càrrec del periodista, Pere Bosch.

Commemoració doble aquest 2024: 500 anys de la Parròquia de Sant Llorenç i 20 anys de la creació de la Catedral i de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat

Durant tot aquest any 2024 hi haurà un bon reguitzell d’actes, d’una rellevància destacable, a la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, seu de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, perquè celebrem els 500 anys de la fundació de la Parròquia i els 20 anys de la creació de la Diòcesi i de la seva Catedral.

CAL TENIR PRESENT QUE:

El diumenge 17 de març, a les 11.00 h, es projectarà un Audiovisual de la història de la creació de la Catedral Parròquia de Sant Llorenç amb el títol: “Imatges per la història”. Seguidament, a les 12.00 h, hi haurà una Eucaristia d’acció de gràcies, presidida pel bisbe Agustí Cortés Soriano, amb motiu d’escaure’s l’aniversari de la fundació de la Parròquia (15 de març de 1524).

L’acte central de l’aniversari serà el diumenge 26 de maig, a les 12.00 h, com us hem explicat més amunt.

El diumenge 16 de juny, a les 17.30 h, hi haurà la Trobada Diocesana de les Parròquies, a la Catedral de Sant Llorenç.

El divendres 21 de juny, a les 20.00 h, hi haurà un concert de l’Escolania de Montserrat, a la Catedral de Sant Llorenç.

El dissabte 5 d’octubre, a les 20.00 h, s’estrenarà el RETAULE DE SANT LLORENÇ a la Plaça de la Vila, davant la Catedral.

Trobareu totes els actes al díptic següent :Programa-ACTIVITATS-CELEBRACIO-500-anys Baixa