Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Blanquerna) Blanquerna commemora el seu 70è aniversari i ho celebra amb un seguit d'actes previstos per a la seva comunitat de les tres facultats, la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport, la Facultat de Ciències de la Salut i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals. Les tres facultats han volgut estrènyer lligams amb el lema l'#OrgullBlanquerna.  Algunes de les activitats per celebrar l'aniversari de la institució seran el Concert-pregó de Nadal, la Festivitat de Sant Tomàs d'Aquino, el Concert-pregó de Pasqua, l'Acte d'entrega dels Premis Blanquerna Impulsa i la Graduació d'aquest curs 2018-2019. 

La llavor de Blanquerna

Blanquerna és una institució universitària l’origen de la qual remunta l’any 1948, quan el Bisbat de Barcelona va erigir l’Escola de Magisteri de l’Església. Però no va ser fins més tard que va assumir el nom de Blanquerna, en el moment en què, seguint l’esperit del Concili Vaticà II, les Escoles de Magisteri de La Salle de Cambrils i la de Sant Joan Bosco de Sentmenat es van unir a aquest centre i, alhora, es forjà el tarannà pedagògic més reconegut i propositiu de Blanquerna, inspirat en aquesta obra de Ramon Llull.

Progressivament, Blanquerna es consolidà com a fundació diocesana sense ànim de lucre. Alhora, va sumar-se, com a membre fundador, a la Universitat Ramon Llull (1991), la primera universitat privada a Catalunya estructurada de forma federativa i d’inspiració cristiana, que ha celebrat ja els vint-i-cinc anys i és l’únic centre universitari d’iniciativa social a Catalunya amb la qualificació de Campus d’Excel·lència Internacional (CEI).