Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(CR/Jesuïtes) Més de tres-centes persones entre educadors actuals i jubilats, alumnes, exalumnes i famílies s'han aplegat aquest diumenge al Col·legi Claver de Raïmat a Lleida per celebrar els cinquanta anys de l'escola. Ho han fet amb una eucaristia presidida pel superior dels jesuïtes a Lleida, Alexis Bueno, que ha donat així el tret de sortida als diferents actes que es realitzaran durant aquest curs. 

En l'homilia, Bueno ha recordat els inicis de l'escola quan el jesuïta Joan Ribalta va rebre l'encàrrec de convertir el que llavors era una casa de formació de jesuïtes en una escola. “Ell va ser jardiner, va plantar unes llavors, en va tenir cura i va sortir un arbre frondós en forma de comunitat”, ha dit citant les paraules del jesuïta Roger Torres al funeral de Ribalta. Bueno ha destacat l'ànima del projecte. “Un esperit molt fort i molt fràgil també” que els jesuïtes resumeixen en “una passió totalitzadora de la vida: per en tot servir i estimar”. Un esperit que, per Alexis Bueno, portaven dins els jesuïtes com Marc Vilarassau i que és l'essència de Claver i de tota la institució. Finalment, ha demanat saber mantenir “allò que és essencial, motor, inspiració i força en totes les crisis i moments difícils”. “Malgrat les dificultats, aquí estem, apassionats per seguir endavant”, ha assegurat. 

“Som hereus de tal riquesa”

Durant la celebració diversos exalumnes han compartit allò que havia significat l'escola per a ells. S'han referit a l'acompanyament, els valors, els referents, l'amistat i l'acolliment per arribar a ser millor persona i millor cristià. En aquest sentit, el superior dels jesuïtes a Lleida també ha agraït a tota la comunitat educativa del llarg d'aquests 50 anys. “Caminem sobre les espatlles de tanta gent; som hereus de tal riquesa”, ha dit. 

L'eucaristia que ha tingut lloc al pati, davant l'Aula Natura Pare Ignasi Salat, ha comptat també amb la música dels Esclat de Songs

Aquest aniversari s’ha allargat en el temps per la pandèmia i les restriccions. Ara, des de Jesuïtes Lleida, es recuperen les celebracions. Entre altres actes, hi ha prevista una cantada a l’auditori, una caminada de Verdú a Raimat, la Festa Claver 50 aniversari i la publicació d’un llibre que recollirà els cinquanta anys d’història de l’escola. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.