Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El proper 1 de setembre se celebrarà la Jornada mundial de pregària per a la cura de la creació, instituïda pel papa Francesc. La seva encíclica Laudato Si impulsa a renovar l’adhesió personal en la vocació de custodis de la creació. En el mar, el bosc, allà on estiguem, podem veure la meravellosa obra que Déu ens ha confiat. Com ho fan des de la diòcesi d’Urgell, per exemple?

La vocació de custodis es materialitza en les dues vessants de les quals parla el papa Francesc: l’ecologia envers la natura que ens acull i l’ecologia humana, aquella que té en compte les persones. Des de Càritas d’Urgell i a través de l'empresa d'inserció Grapats, han aconseguit generar dinou llocs de treball d’inserció laboral durant l’any 2018 i donar un marc per al suport a persones amb discapacitat. Tot això ho fan donant resposta a les necessitats de cura del medi ambient que reclama la terra. Grapats recull i recicla roba i objectes, i ofereix serveis amb vocació sostenible i ecològica.

Nou persones han seguit el programa Activa’t per a joves amb discapacitat i dues persones han quedat inserides en una empresa ordinària, després de 911 hores de formació. A l’abril d’aquest any es va inaugurar un nou centre de recollida i tria de roba al polígon industrial de La Seu d’Urgell, lloc on està ubicada la seva seu social, que ha permès crear vuit llocs de treball estable per a persones amb discapacitat o amb problemàtiques de salut mental, millorant la gestió del gran volum de roba amb la qual es treballa. S’hi han invertit 445.151 euros.

L’objectiu de Grapats és treballar per la cohesió social i la sostenibilitat humana i ambiental del planeta, a través d’un projecte empresarial de caire social que aconsegueix una gestió conseqüent i equilibrada, que genera ocupació i alhora sosté processos d’acompanyament sociolaboral.