Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Com cada dia 25 de setembre la ciutat de Reus ha celebrat amb joia la solemnitat de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Santuari va ser un lloc molt concorregut al llarg de tot el dia per a venerar la Mare de Déu i assistir a les diverses celebracions eucarístiques.

A mig matí, a la plaça, més d’un miler de persones es van congregar per a participar en la solemne eucaristia presidida per l'arquebisbe, Joan Planellas, i concelebrada pel capellà del santuari, Creu Sáiz; el prior-arxiprest, Joan Antoni Cedó i els rectors de les parròquies de la ciutat, entre d’altres. També hi va assistir l’alcalde la ciutat, Carles Pellicer, acompanyat per regidors del Consistori; membres de la Junta administrativa del santuari i les cambreres de la Mare de Déu.

L’arquebisbe Joan, en l’homilia, va glossar dues paraules clau preses de les lectures de la celebració: "visió" i "reconciliació". D’una banda el prelat es referia a demanar "la visió per saber veure quan hem convertit l’amor per la gratificació sigui com sigui", deia. "Demanem la visió de saber observar quan en comptes de cercar la glòria de Déu i dels altres acabem gloriant-nos a nosaltres mateixos, quan en la vida acabem fent concursos, comparances i gelosies disfressades de servei, en una carrera cap a la notorietat tant ridícula com efímera".

D’altra banda, en relació a la paraula "reconciliació", l'arquebisbe constava la necessitat urgent de reconciliar-nos els uns als altres. "A voltes, la desconfiança, l’hostilitat, i el ressentiment se’ns acumulen en la vida de les nostres famílies, en la vida de la ciutat o dels nostres pobles, en la vida del nostre propi país. A vegades, el propi cor cedeix per desacreditar, per envejar el bé que altres tenen, per menysprear l’altre o el que no pensa com jo penso. Fins i tot, a voltes veus algú que es nega acceptar el bé que han fet els altres i portar-lo a la maduresa", va expressar.

Rosari de torxes

La vigília de la solemnitat, el dia 24 de setembre, al vespre, l'arquebisbe assistia per primera vegada al Rosari de torxes que té lloc cada any des de la plaça de la Pastoreta fins al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia. Planellas hi va participar fent els comentaris espirituals de cada misteri.