Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest article és el primer d’una petita sèrie sobre el “CREDO”, amb motiu de l’Any d la Fe. Seran tots inèdits. Només aquest ha estat publicat ja a Catalunya Cristiana, a petició de la revista, on seran publicats d’altres de diversos autors, amb motiu de l’esmentat l’Any de la Fe. Però en la sèrie que publicarà aquí CatalunyaReligió.cat no es podia prescindir del primer article del CREDO.

Crec en un Déu

Sí, crec, perquè Déu gravita sobre nosaltres, s’inclina sobre nosaltres, i ens atreu envers Ell perquè diguem: “Hi crec”. Això canvia la meva vida. Crec, Perquè la Paraula de Déu, que és Jesucrist, ens ha parlat del “seu Pare” i del “nostre Pare”, ens parla amb fervor d’un sol Déu Creador i ple d’Amor que ens estima i vol arribar a unir-se  amb nosaltres. Crec, perquè si demano a Déu el seu Esperit de Veritat i d’Amor, me’l dóna i la meva vida fa un gir decisiu que em fa estimar i donar-me als altres.

Pare

A Déu li diem Pare perquè en realitat ho és.  És el Pare de  Jesucrist, el Fill estimat,  a qui hem d’escoltar. Vol ser també Pare nostre, i –com que hem de ser fills del Pare-- Jesucrist ens ha volgut unir a Ell, per tal que siguem “fills en el Fill”. Units a Crist sóm fills del Pare. Déu Pare és infinit Amor. No podem imaginar quelcom de més gran. Però és molt a prop nostre, Tan a prop que ens estima i habita en nosaltres. Vol que confiem en Ell: tot el que li demanem --en nom de Jesús--  ens ho concedirà. El Pare ens ha escollit en Jesucrist i ens vol fer “sants i irreprensibles als seus ulls” (Efesis 1, 4). L’estimem el Pare?

Totpoderós

“L’Amor infinit és omnipotent”. (Benet XVI, 13. XI. 2012: missatge a l’Atri dels Gentils de Portugal). L’amor infinit és omnipotent per a salvar tots els homes: per a portar-los de l’error, del pecat i de la mort, a la Veritat, al Bé i a la Vida amb Déu.Ser “salvats” vol dir, parlant col.loquialment que Déu pot conviure amb nosaltres, estar amb nosaltres, comunicant-nos el seu amor.

El Pare totpoderós no pot però fer el mal, ni tan sols dir una petita mentida, perquè és Bondat infinita: tot ell és amor. Estiguem segurs: dels mals que ens cauen en la vida, Déu en treurà béns per a nosaltres (veure Romans 8, 28, frase que sembla impossible de tan consoladora que és).

Creador del cel i de la terra

El Pare és omnipotent per a crear amb la seva Paraula la llum: el sol, la lluna i les estrelles, a les quals, “crida i coneix pel seu nom”. És una Intel·ligència que estima  i crea la persona humana, des de la meravella del seu ull o del seu cervell, fins a la seva capacitat de conèixer, d’estimar i de donar-se. Déu és Amor i ens fa viure en l’Amor.