Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) L’Arxiu Provincial de l'Escola Pia ha creat l'espai web 'Memòria 1714' per recollir activitats, treballs i ressenyes d'alumnes i professors al voltant dels fets socials, polítics i culturals que van tenir lloc ara fa 300 anys.

L'objectiu del projecte és fer participar les escoles d’un esdeveniment que tindrà molta repercussió a nivell nacional els propers dos cursos, i que pot tractar-se principalment en l’àrea de Ciències Socials adaptant-se cada cicle o etapa.

La tasca de l’Arxiu, que rep el suport de l’Àrea de Projecte Educatiu del Secretariat de les Institucions Educatives, serà assessora i orientar l'alumnat i professorat, posant a disposició el seu fons documental, bibliogràfic i enllaços d’interès. A més, revisarà la qualitat dels materials per garantir el rigor de l'espai web.

De la Guerra de Successió al Decret de Nova Planta

Qualsevol alumne o professor des d’Infantil fins a Batxillerat i tot tipus d’estudis professionals de l’EPC poden participar-hi. Els treballs i recerques que es portin a terme a les escoles amb aquest motiu poden de referir-se a la guerra de successió (1704-1714), a la imposició del Decret de Nova Planta (1718) i a les seves conseqüències, així com també als fets històrics, als protagonistes i a la situació social i econòmica, la llengua, la creació artística, etc.

Així, al web s'hi exposaran treballs de recerca, narracions novel·lades, poesies, treballs de plàstica, dibuixos, murals, gravacions, representacions recollides en vídeo, i tota representació que conceptualitzi la història de Catalunya durant el període escollit. La proposta vol fer-se ressò dels fets locals, més que no pas dels generals de tot el Principat.