Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Opus Dei) Lleida ha recordat aquest dimecres el pas de sant Josepmaria Escrivá de Balaguer per les terres de Lleida amb una taula rodona a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i una Eucaristia a la Catedral.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va tancar l'acte a l'IEC destacant que “un dels grans llegats de sant Josepmaria és l’aposta per l’educació des de la infància fins al més alt nivell com a base del desenvolupament integral de la persona basada en les arrels cristianes i catòliques: compromís, rigor, prestigi, qualitat humana, que conformen l'estructura dels ensenyaments vinculats a l'Opus Dei, que va fundar sant Josepmaria.

Ros va afegir que "els valors de la solidaritat, i també de l'esforç i la tenacitat es troben a l’arrel de l'educació catòlica”. En aquest sentit, va considerar que “les famílies han de poder decidir la opció educativa que han de triar pels seus fills” i ha afegit que calen “institucions educatives d’alt nivell, escoles i institucions que formin en l'excel·lència”.

El paer en cap també va fer esment de la família com a nucli fonamental, especialment en períodes d’especials dificultats com l’actual, on “la família assegura els nivells de benestar que estats o governs no garanteixen”. Va concloure remarcant “els valors de l’esforç, el desenvolupament professional i del treball com a base del creixement individual i col·lectiu”.

En la web de l'Opus Dei es recullen altres actes celebrats a Catalunya aquest dimecres amb motiu de la festivitat del fundador de l'obra.