Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) L'ermita del santuari de la Mare de Déu del Remei de Bolvir ha acollit aquest dissabte la setzena trobada de matrimonis de Cerdanya. La jornada, que ha comptat amb la participació de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha estat organitzada pel rector de les parròquies de Bolvir i voltants, Xavier Parés.

En la seva homilia Vives ha reflexionat sobre les lectures proclamades el diumenge, i ha subratllat com la paraula de Déu insisteix en la radicalitat del missatge de Jesús que exigeix autenticitat de vida i transparència personal i comunitària que faci superar les aparences i les hipocresies per viure les exigències de l’Evangeli. En aquest sentit, Vives ha recordat com en el llibre de l’Apocalipsis, l’àngel diu a la comunitat de Laodicea que “conec les teves obres i sé que no ets fred ni calent. Tant de bo que fossis o fred o calent, però ja que no ets una cosa ni una altra, sinó tebi, estic a punt de vomitar-te”. L’arquebisbe ha animat a escoltar amb atenció els profetes que són capaços de denunciar les injustícies i les falsedats perquè estan molt íntimament units a Déu, i ha advertit de la temptació del cinisme i del pessimisme que es pot donar especialment en els més grans, que veuen l’entusiasme i la radicalitat dels més joves com quelcom il·lusori. Ha recordat també com el papa Francesc a la seva exhortació postsinodal “Crist viu” diu als joves que “l'Església necessita el vostre entusiasme, les vostres intuïcions, la vostra fe. Us necessitem! I, quan arribeu allà on nosaltres encara no haurem arribat, tingueu paciència i espereu-nos”.

Després de l'eucaristia ha tingut lloc un sopar al Centre Social d'All, i posteriorment s'ha obert un torn de preguntes lliures per a l'arquebisbe sobre diversos temes, com l’exhortació postsinodal “Amoris laetitia”, la transmissió de la fe a les generacions més joves, el transhumanisme i la ideologia de gènere, la manca de vocacions a Europa o el futur de l’Església.