Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) L’escenari elegit per a la celebració del concert especial d’Anton Bruckner per la Filharmònica de Viena ha estat la Sagrada Família. El concert tindrà lloc el 18 de setembre del 2021 a la basílica i serà retransmès per RTVE.

Aquest dimarts s’ha presentat aquest concert especial de la Filharmònica de Viena als mitjans de comunicació a l’interior de la basílica de la Sagrada Família. També s’ha confirmat que, el dia abans, 17 de setembre, hi haurà una preestrena en què la Sagrada Família convidarà la ciutadania a gaudir d’aquesta oportunitat única, a través d’un sorteig a les seves xarxes socials que es farà al setembre.

La Filharmònica de Viena (VPO) està duent a terme un cicle de concerts en què s’interpretaran les simfonies completes d’Anton Bruckner a diverses catedrals i els principals temples de tot Europa, en el marc d’un projecte que es desenvolupa entre els anys 2018 i 2024, promogut per la Fondazione Pro Musica e Arte Sacra. En aquest sentit, Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i membre de la Junta Constructora de la Sagrada Família, ha destacat que “escoltar la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família serà una experiència única plena d’esperança”.

La junta de la basílica ha considerat aquest apropament, ha afirmat Gordo, com “una gran oportunitat per apropar-nos a les persones a través de la cultura i la bellesa. Així com una oportunitat per obrir aquesta llar i acollir tot home o dona que, a la recerca d’un sentit per a la seva vida, el pot trobar pel camí de l'art i la bellesa que ens condueix al Déu creador”.

El concert a la Basílica, tercer d’aquest cicle produït per RTVE per a la UER, consistirà en la Simfonia núm. 4, “Romàntica” d'Anton Bruckner sota la batuta del mestre Christian Thielemann. Es completarà amb una peça musical sacra especialment encarregada per la Filharmònica al compositor canadenc Samy Moussa.