Vés al contingut

notícies relacionades

"El CIE continua obert i no sembla que en un futur s'hagi de tancar"

(Glòria Barrete –CR) L'any 2017 semblava que sí, que el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca es tancava. Ho semblava després que l'Ajuntament de Barcelona donés un termini màxim de dos mesos a Interior per precintar el Centre, sota amenaça de portar el cas fins a l'Audiència Nacional.

Els jesuïtes tornen a denunciar la situació dels CIE

(Jesuïtes) El proper dimecres es presenta a Barcelona l’informe 2015 del Servei Jesuïta a Migrants (SJM) sobre la situació als Centres d’Internament d’Estrangers. El document constata que es produeix un abús de l’internament i que es vulneren els drets de les persones. Per això, l'SJM demana el tancament d'aquests centres i que, mentrestant, es redueixi el nombre d’internaments i es dignifiquin les condicions de vida als centres.

Càritas i Jesuïtes lamenten l'escassa aplicació del reglament dels CIE

(CR/Càritas Barcelona) "Animem la comunitat cristiana i la societat en general a estar alerta enfront d'aquests espais opacs que tant sofriment personal i familiar generen, en els quals tanquem a persones migrants per una simple infracció administrativa, per no tenir papers". És una de les conclusions del manifest amb què el Servei Jesuïta a Migrants i Càritas Espanyola senyalen els escassos avenços en l'aplicació del Reial decret 162/2014 sobre Reglament de funcionament i règim interior dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), publicat ara fa un any.

"Hem volgut treure la pregària de l'església i portar-la fins al CIE"

(Glòria Barrete CR/CIE de la Zona Franca) Agafem l'autobús 109 de Barcelona sense tenir clar a quina parada haurem de baixar. "Quina és la parada del CIE?", li preguntem al conductor; amb cara de sorprès pregunta: CIE? què és això? insistim: "sí, el Centre d'Internament d'Estrangers, sap on queda?"; creu saber de què li parlem i ens explica: "crec que ja sé on dieu, però en cap de setmana no passen els autobusos per allà". Ens sorprèn que ni el conductor de TMB conegui de l'existència del CIE.

Veure la fe