Vés al contingut

notícies relacionades

obrers treballant

L’Església exigeix seguretat a la feina: “Més de dues persones moren al dia treballant”

AINA ARGUETA -CR |  Encara hi ha gent que mor treballant. I no poca. A l’estat espanyol moren més de dues persones al dia per sinistralitat laboral. Durant el passat 2022 es van registrar un total de 822 morts en l’àmbit laboral. “Els números són escandalosos”, alerta Antonio Javier Aranda, director del Departament de Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal Espanyola, coincidint aquest divendres 28 d’abril amb el Dia Mundial de la Seguretat i Salut a la Feina.

“Dones de dins i fora l’Església podem teixir aliances contra la precarietat”

(Laura Mor –CR) Jornada de mobilització feminista i moment també d’aturada, per revisar on som i cap a on volem caminar. Enguany, pel 8 de març, Catalunya Religió ens fixem en el món del treball i en les barreres i dificultats que comparteixen tantes dones per tenir unes condicions laborals dignes. A l’assetjament, l’atur, la violència, la invisibilitat, la discriminació i la precarietat, responen amb la cura mútua, l’esperança i la unitat en aquesta lluita amb d’altres moviments feministes, tant de dins com de fora l’Església.

La pastoral obrera alerta de la pèrdua de drets laborals

(CR) Amb motiu del Dia Internacional dels treballadors i les treballadores, els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears fan públic aquest comunicat conjunt en defensa dels drets laborals. Enguany se celebren els 25 anys de la pastoral obrera de tota l'Església. Es tracta d'un moviment compromès amb els més febles, que treballa en el context del món obrer i des de la fidelitat al missatge alliberador de Jesús.

Entitats d’Església presenten al Parlament la campanya pel treball decent

(Cristianisme i Justícia/CR) Un sistema de protecció social ben dissenyat, mecanismes per una renda mínima garantida, un sou mínim de 1.000 euros o obrir un debat sobre les possibilitats d’un repartiment més just del treball. Són alguns dels nou punts de millora que proposa la campanya ‘No qualsevol treball, sinó un treball decent’. Aquests dies ha arribat al Parlament de Catalunya de la mà diverses entitats d’església que impulsen la iniciativa.

Cristianisme i Justícia: "Repensar el treball és clau per revertir la creixent desigualtat"

(Jesuïtes) Al llarg d'aquests últims anys el centre d'estudis Cristianisme i Justícia ha abordat el debat sobre el model del treball en diferents seminaris interns, grups de treball i publicacions. I ara proposa un nou curs especialitzat en aquest camp, des del convenciment que "repensar el treball és clau per revertir la creixent desigualtat i dotar-nos d'uns mínims vitals dignes que permetin garantir una societat decent".

panoràmica

Veure la fe