Vés al contingut

notícies relacionades

Cristianisme i Justícia ens acosta a la figura de Simone Weil

(Jesuïtes)“L'atractiu d’una autora com Simone Weil radica en el fet que permet escapar al seu lector de la tirania de l’actualitat. Les seves paraules no són especialment expressives avui: són especialment expressives sempre. Amb Simone Weil un té la sensació d’entrar en contacte amb quelcom sòlid, amb una presència real en plena era de la xerrameca i de la desfactualització”.

Fragmenta inaugura la Biblioteca de Pensament Contemporani

(Fragmenta Editorial) La gravetat i la gràcia, de Simone Weil; El sagrat, de Rudolf Otto, i Veig Satanàs caure com el llamp, de René Girard, són els tres primers títols de la Biblioteca de Pensament Contemporani, la nova col·lecció de Fragmenta, en català, dirigida pel filòsof Joan-Carles Mèlich.

El pensament incòmode de Simone Weil, a l'IQS

(Laura Mor –CR) Com podem llegir la situació que viu el nostre país a la llum de Simone Weil? Això és el que es va plantejar l'Institut Químic de Sarrià (IQS) com a amfitrió del col·loqui anual que convoca l'American Weil Society, una branca de l'Associació francesa per l'estudi d'una de les pensadores i místiques europees més rellevants del segle XX.

Sant Agustí, Llull, Pascal i Weil, quatre conversions a l’Ateneu Barcelonès

(CR) L’escena mental que tenim d’una conversió és la següent: un home trasbalsat, envoltat de foscor, veu una llum, que és Déu, i que el converteix en un home nou. Però és un home nou, l’home que es converteix? Amb aquesta reflexió es presenta el cicle de conferències "Conversions" que comença aquest dimecres a l'Ateneu Barcelonès.

recull de notícies

Veure la fe