Vés al contingut

notícies relacionades

El Centre Sant Jaume celebra 20 anys de compromís socioeducatiu

(Laura Mor –CR) Al número 33 del carrer Tortosa hi ha una porta discreta que amaga vint anys de feina sistemàtica a favor dels infants més vulnerables del sud de Badalona. És el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch, un centre socioeducatiu que forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Aquest dilluns l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi acull la inauguració del 20è aniversari de l'entitat. Els actes de celebració s'allargaran fins el 9 de novembre.

El sector social dels jesuïtes comparteix bones pràctiques

(Jesuïtes) El sector social de la Companyia de Jesús a Catalunya el composen un grup d'entitats no massa grans però molt arrelades al territori. Partint d'històries i orígens diversos, les entitats s'han trobat les darreres setmanes per coordinar el seu treball, compartir bones pràctiques i fer que aquella feina que cadascú realitza en el seu territori pugui ser més coneguda i tenir una major projecció.

"Estar amb els menors és estar amb la seva família"

(Jesuïtes) Les organitzacions de l'àrea de menors del sector social de la Companyia de Jesús acaben d'editar unes 'Guies d'Intervenció amb famílies'. Aquestes guies han sorgit en detectar aquestes entitats la importància de canviar l'enfocament de la intervenció amb menors en situació de vulnerabilitat i la necessitat d'incorporar a les famílies en l'acció, ja que la seva inclusió és la millor manera d'ajudar els menors.

Entitats d’església demanen a Rajoy l’obertura de fronteres

(Justícia i Pau) Justícia i Pau Espanya, juntament amb Càritas, CONFER i el Sector Social de la Companyia de Jesús i les comissions d'aquestes que treballen amb els refugiats i migrants han enviat una carta al president en funcions, Mariano Rajoy, on li demanen que freni la deriva causada per al tancament de fronteres.

72 hores per actuar davant la crisi dels refugiats

(Càritas, CONFER, Jesuïtes i Justícia i Pau) Sota el lema 'Tenim 72 hores per actuar', les entitats d'acció social de l'Església que treballen amb refugiats i migrants —Càritas, CONFER, el Sector Social de la Companyia de Jesús i Justícia i Pau— han llançat una campanya viral de recollida de signatures per reclamar al Govern d'Espanya la seva oposició a ratificar, en la reunió del Consell Europeu que se celebra els propers dijous i divendres, el principi d'acord aconseguit la setman

Les persones refugiades ja són aquí

(Jesuïtes) Fa dies que estem molt atents a l'arribada de les persones refugiades fixades per les quotes a Europa. Però encara no han arribat i no sembla que ho hagin de fer properament. Però hi ha una realitat realitat menys visible: les persones refugiades que ja són aquí. Cada setmana, entre 200 i 300 persones refugiades síries acostumen a arribar a la península provinents de Melilla, i entre 1500 i 2000 migrants subsaharians viuen als boscos de Nador, al Marroc, en condicions infrahumanes.

Veure la fe