Vés al contingut

notícies relacionades

Francis Kyalo, nou caputxí profés al convent d’Arenys de Mar

(Laura Mor –CR) Amb il·lusió i amb els nervis de saber que diumenge serà un dia important. Així viu Francis Kyalo, de 41 anys, la festivitat de Sant Francesc d’aquest divendres 4 d’octubre. Diumenge professarà els vots simples com a frare de la comunitat de caputxins franciscans d’Arenys de Mar. I afegirà l’hàbit al somriure que sempre vesteix. Un nou germà a la família franciscana.

Què comparteixen sant Francesc i Verdaguer?

(Laura Mor –CR) “Lo Criador quant vos ama! / Ameu-lo, vosaltres, bé / que amor amb amor se paga”. Jacint Verdaguer reinterpreta amb aquests versos la narració que el biògraf Tomàs de Celano va fer de sant Francesc d'Assís al segle XIII. El místic té tot d'ocells als genolls i a l'espatlla, s'hi comunica. En aquest diàleg reivindica que homes i dones s'han oblidat d'agrair tot el que han rebut de Déu.

Nova edició del curs d'espiritualitat franciscana

(CR) Aquest setembre comença de nou el curs d'introducció franciscana organitzat conjuntament per la Facultat de Teologia de Catalunya i la Familia Franciscana de Catalunya. El curs vol apropar l'alumne a l’experiència espiritual de Francesc d’Assís a través dels seus escrits i biografies, contextualitzats en la seva època, així com mostrar la influència del moviment franciscà en la Teologia i la Cultura cristianes.

Memòria a la pintura religiosa de Montserrat Gudiol

(CR) Silenci, profunditat, misteri, quietud, abandó i també confiança. És el fons espiritual de sants amb gran tradició al nostre país i que la pintora Montserrat Gudiol va saber transmetre en les seves composicions elegants i delicades. Sant Joan de Déu ha recuperat una entrevista a Gudiol on explica el procés creatiu del quadre pintat amb motiu del cinquè centenari del fundador de l'orde.

Fra Osvaldo: “Nadal és la contemplació del Crist pobre”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Osvaldo Doldan és frare caputxí i viu al convent d’Arenys de Mar. Va néixer al Paraguai fa 23 anys i va créixer a Mallorca, on va conèixer la comunitat caputxina. L'últim butlletí de la Direcció General d'Afers Religiosos li dedica l'espaiu de l'entrevista. Hi parlen just quan anava a preparar el pessebre de la seva comunitat, a les portes de l’Advent, per preparar el seu primer Nadal com a frare.

La trobada fraterna dels caputxins recorda el camí espiritual de Francesc i Clara

(Caputxins) El consell de laics dels caputxins ha centrat enguany la trobada fraterna al voltant de sant Francesc i santa Clara amb motiu de la reedició del escrits d’ambdós sants. Aquest dissabte els locals de Pompeia Grups van acollir persones vingudes d’arreu, que van treballar aquest eix espiritual, a més a més de poder contemplar les pintures de Nati Crespo exposades als plafons del vestíbul.

Veure la fe