Vés al contingut

notícies relacionades

Uns dies de plenitud a Manresa, per a joves estudiants de Batxillerat

(Jesuïtes) Un grup d'alumnes de Batxillerat de diverses escoles de la xarxa Jesuïtes Educació van passar a finals de juny uns dies a Manresa, on van poder fer experiència, en un format adaptat a una estada breu, dels Exercicis Espirituals. L'activitat va ser guiada per Pere Borràs i també van acompanyar el grup Òscar Fuentes, Eduard Escudero i Jokiñe Miranda.

Pere Borràs demana a l'IQS “posar els talents a favor d'un món millor”

(Laura Mor –CR) “Sant Ignasi parteix de la base que Déu està actuant en la història; però no hi actua Déu únicament, hi ha les forces del mal que s'estan posant les botes. Què ens toca? Col·laborar amb la dinàmica positiva”. És la proposta ignasiana que va defensar el jesuïta Pere Borràs en la tertúlia convocada divendres per la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià de l'Institut Químic de Sarrià.

Pere Borràs: “Llegia l'evangeli i em captivava Jesús, la seva llibertat”

(Jesuïtes) Un voluntariat culpidor, una inquietud creixent per respondre a Jesús, per servir els altres. La universitat, la parella i “la pregunta” que tornava cada vegada. “¿I si entrés en la Companyia de Jesús?” es preguntava Pere Borràs, abans d'entrar a la Companyia de Jesús. Han passat cinquanta anys des d'aquella crida.

“El Casal Loiola és per obrir-se enfora”

(Laura Mor –CR) Els joves fan pinya a l'entrada de l'església i, a dins del recinte, hi són representades la resta de generacions, també gent gran amb bastó i menuts a coll dels pares. La fotografia dels vincles que genera el Casal Loiola ha pres forma aquest dissabte a Sant Ramon de Penyafort, amb motiu dels 25 anys de fundació de l'entitat. S'hi han aplegat tres-centes persones que, compartint la fe, volen obrir el seu compromís al món.

El sector social dels jesuïtes, fort en ajuda i resistència

(Jesuïtes) Sembla que les actituds d’ajuda i resistència són força presents a les entitats que formen part del sector social dels jesuïtes a Catalunya, però voldrien potenciar més aspectes com l’agraïment o la contemplació. És una de les impressions generals que aquest dilluns han compartit els professionals de les diverses entitats, en el marc d'una jornada de formació conjunta sobre l'acció social des de l’espiritualitat ignasiana.

Veure la fe