Vés al contingut
Catalunya Religió
Santiago Agrelo

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

Tribuna Joan Carrera L’arquebisbe emèrit de Tànger, el franciscà Santiago Agrelo, ha estat el protagonista de la vuitena edició de la Tribuna Joan Carrera, on ha compartit la seva preocupació per la crisi migratòria que afecta milers de persones arreu del món. “M’indigna la indiferència que mostra tanta gent envers una tragèdia tan gran com és que milers de migrants morin cada dia intentant trobar una vida digna”, ha assegurat.

En la seva intervenció, el religiós ha criticat durament la “ignominiosa campanya de desinformació que hi ha a les fronteres” i ha insistit en el paper dels cristians i de l’Església per fer front a aquesta mirada contrària a la migració. “A Europa hem posat el cartell de prohibit el pas, i els migrants són ignorats i invisibilitzats. Això és el contrari del que diuen les nostres arrels cristianes”.

Davant aquesta situació, Agrelo considera que, especialment des d’una visió cristiana, “no podem deixar aparcada a casa la mirada de Jesús sobre els pobres, i no podem deixar de portar llum a aquells qui ho necessiten”. De la mateixa manera, creu que no es pot separar l’acció política i la fe processada, tal com s’està fent amb la crisi actual.

Alhora, ha reflexionat sobre el nostre paper en les migracions, recordant que és precisament en les societats més avançades on es globalitza la indiferència davant el sofriment dels pobres. “Mai ajudarem els pobres si no ens veiem nosaltres en ells. No ens tanquem a la nostra pròpia carn”. De fet, s’ha mostrat crític amb aquells sectors de l’Esglèsia que en comptes
d’agafar el missatge acollidor de Crist, fomenten la visió excloent del migrant. “La tragèdia del poder excloent és assenyalar l’altre com algú que ve a ocupar el teu lloc”.

Finalment, Agrelo ha convidat a prendre’s seriosament tot el que comporten les migracions, i ha assegurat, ja que com a cristians, “la nostra manera de situar-nos davant les migracions deixarà a la a la vista l’Església que som, i la nostra Església hauria d’estar compromesa fins a la mèdul·la amb l’acollida dels migrants”.

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi, del diari El Punt Avui i d’una vintena d’entitats i institucions eclesials.  L’objectiu d’aquests col·loquis és analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.