Vés al contingut

notícies relacionades

Quan la cultura suggereix la fe

(Laura Mor –CR) Algunes formes culturals no tenen una funció litúrgica, són fora de la pràctica religiosa. En canvi, ajuden a l'espiritualitat, recorden que Jesús va predicar l'Evangeli i obren una possibilitat de fe. Així ho sosté el professor i escriptor Ferran Sáez a l'assaig El cos de l'esperit, que acaba de publicar Viena Edicions dins de la col·lecció Cristianisme i Cultura de la Fundació Joan Maragall.

Primer mapa multimèdia dels missioners catalans al món

(CR) Amb entrevistes, vídeo i àudio dels protagonistes ja existeix el primer mapa interactiu multimèdia de missioners catalans al món. Es tracta de www.missioners.cat, una eina que permet conèixer de prop qui són i què pensen els missioners que han sorgit de casa nostra sobre l’Església, Catalunya, la vida amb els més pobres i el sentit de donar-se als altres.

Josep M. Sucarrats: "Als joves no els interessa gens ni mica el cinema europeu"

(Eulàlia Tort –CR) Pot el cinema contribuir a construir la identitat europea? Després de l'enfonsament de l'Europa dels financers, quin paper pot adoptar el món de la cultura, i en particular, el del cinema? Hi ha espai per a la utopia? I per a l'espiritualitat cristiana en aquesta Europa del segle XXI? I el cinema americà, seguirà projectant la seva ombra sobre l'europeu?

Nou Observatori del Cinema Espiritual a Barcelona

(Catalunya Cristiana) El cinema espiritual ja té espai estable de referència a Barcelona. Es tracta del nou Observatori del Cinema Espiritual, amb seu a la parròquia de Santa Anna, amb Mn. Peio Sánchez com a màxim responsable. Així es fa realitat una inspiració que ve de lluny i que intenta sobretot donar resposta a l’auge que viu avui aquesta mena de cinema a la societat contemporània.

Tots els angles de la religió

(El PuntAvui) "L'Observatori sobre Comunicació, Religió i Cultura de la Blanquerna es proposa potenciar la reflexió a partir de conferències, jornades, articles, congressos nacionals i internacionals, cursos d'estiu i un llarg etcètera", diu un article publicat avui al diari El PuntAvui. A més el text explica el perquè d'un observatori.

Veure la fe