Vés al contingut

notícies relacionades

merce-2023-11

Omella a la Mercè: “El primer deure d'un creient és sempre escoltar”

CR / ARQUEBISBAT DE BARCELONA | "No tingueu por d'escoltar el que Déu ens demana", ha remarcat l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella aquest diumenge durant l'Eucaristia que ha presidit amb motiu de la solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona. En la celebració que ha tingut lloc a la basílica de la Mercè, hi ha assistit el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Una presència significativa, ja que la missa de la Mercè no comptava amb l'assistència de l'alcalde des del 2015.

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

Omella: “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada”

(CR) “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada, el que produeix sensacions de plaer, i es rebutja tot el que contraria”. És un dels missatges que ha deixat aquest dimarts el cardenal Joan Josep Omella en la missa de la Mercè. Per Omella, això ens porta “gent immadura, irritada i irritable, incapaç, per exemple, de prescindir d'un caprici, de conviure bé amb un ancià o d'acceptar amb pau i tot una lleu malaltia”.

De Santa Maria de Cervelló en deien “la salvadora de vaixells”

(Valentí Serra –Caputxins) Aquest dissabte se celebra la festivitat de Santa Maria de Cervelló (1230-1290). Nascuda al palau dels Cervelló, al carrer Montcada de Barcelona, fou batejada a la veïna parròquia de Santa Maria del Mar. Després de la mort del seu pare, Guillem de Montcada, vengué el palau familiar i, amb el recolzament de la seva mare projectà de fundar una comunitat religiosa. Fou per aquest motiu que anà a viure en una casa del carrer Ample situada molt a prop de l’església dels mercedaris.

panoràmica

Veure la fe