Vés al contingut

notícies relacionades

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

Omella: “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada”

(CR) “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada, el que produeix sensacions de plaer, i es rebutja tot el que contraria”. És un dels missatges que ha deixat aquest dimarts el cardenal Joan Josep Omella en la missa de la Mercè. Per Omella, això ens porta “gent immadura, irritada i irritable, incapaç, per exemple, de prescindir d'un caprici, de conviure bé amb un ancià o d'acceptar amb pau i tot una lleu malaltia”.

La Sagrada Família regala 30.000 entrades per la Mercè

(Basílica de la Sagrada Família) Noves jornades de portes obertes a la Sagrada Família. Com cada any, pels volts de les de la Mercè, el temple posa a disposició del públic 30.000 entrades gratuïtes. Es podran sol·licitar des del seu web a partir de les deu del matí de dilluns vinent.  

De Santa Maria de Cervelló en deien “la salvadora de vaixells”

(Valentí Serra –Caputxins) Aquest dissabte se celebra la festivitat de Santa Maria de Cervelló (1230-1290). Nascuda al palau dels Cervelló, al carrer Montcada de Barcelona, fou batejada a la veïna parròquia de Santa Maria del Mar. Després de la mort del seu pare, Guillem de Montcada, vengué el palau familiar i, amb el recolzament de la seva mare projectà de fundar una comunitat religiosa. Fou per aquest motiu que anà a viure en una casa del carrer Ample situada molt a prop de l’església dels mercedaris.

panoràmica

Veure la fe