Vés al contingut

notícies relacionades

Jordi Turull: "Volem tenir bones relacions amb el Vaticà"

(CR) "És important per qualsevol Estat tenir unes bones relacions amb el Vaticà". Des d'aquest punt de partida Jordi Turull, president durant la legislatura que ara acaba del grup parlamentari de Convergència i d'Unió, afirma que Catalunya haurà de mantenir acords amb la Santa Seu. "Volem tenir bones relacions amb el Vaticà", assegura, i diu que la voluntat "és poder executar els Acords, parlar-ne, i negociar, directament des de Catalunya".

Carina Mejías: "Hem de demanar als musulmans respecte per les nostres tradicions"

(CR) La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, demana als musulmans que viuen a Catalunya que "el mateix respecte que ells demanen per les seves tradicions, nosaltres l'hem de demanar per a les nostres". Assegura que "hem de ser molt exigents a l'hora de respectar el compliment de les nostres lleis, de les nostres normes i de la convivència. Tot aquell qui es vulgui refugiar en la pràctica d'una religió per incomplir les nostres normes, se l'ha de tallar".

Dolors Camats: "Cal combatre la gent que fa política amb el racisme o la islamofòbia"

(CR) La coordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Dolors Camats, aposta per "conèixer, explicar, donar dades, trencar amb prejudicis" per assegurar la convivència amb les noves religions. Cal "combatre clarament aquesta gent que fa política de l'estigma, del prejudici i de l'etiqueta, i n'intenta treure conclusions des del racisme, la islamofòbia i la xenofòbia", assegura. I demana que "no parlem a base de tòpics" o "de percepcions d'allò que tenim més a prop".

Oriol Junqueras: "La república catalana ha de ser respectuosa amb l'experiència religiosa"

(CR) "Una cosa és que l'estat sigui laic i l'altra és que sigui laïcista". Aquest és el punt de partida del president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, sobre la relació entre política i religió i l'ordenament que hauria de tenir en un futurible estat català. Per Junqueras, "l'estat, la futura república, ha de ser respectuosa amb l'experiència religiosa".

Alícia Sánchez-Camacho: "Un nacionalisme excloent és contrari als principis catòlics"

(CR) La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, no vol parlar "d'una Església catalana diferenciada d'una Església espanyola, ni diferenciada de cap altra Església". I lamenta que es pugui "arribar a situacions en les quals un plantejament d'un nacionalisme independentista sigui excloent, que és contrari als meus principis catòlics". La líder del PPC assegura que amb el que creu "és en el respecte i en l'estimació al meu germà" i "en una convivència en què tothom s'ha d'incloure".

Veure la fe