Vés al contingut

notícies relacionades

Xavier Melloni fa una “aproximació contemplativa i mística” a sant Ignasi

(Jesuïtes) “Quan s’acosta el cinquè centenari de l’arribada d’Ignasi a Catalunya, el Xavier ens ha regalat un original, inspirat i càlid text d’aproximació a Sant Ignasi”. Així ha parlat sobre Xavier Melloni el seu company jesuïta Josep Rambla, aquest dilluns a Barcelona. En el llibre Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola Melloni, ofereix, segons Rambla, “una aproximació contemplativa i mística”.

La densitat espiritual de sant Ignasi, en català

(Laura Mor –CR) Familiars, companys jesuïtes, religioses d'altres ordes, clergues, laics; però també reis, marqueses, prínceps i ducs. És un públic molt heterogeni a qui Ignasi de Loiola escriu cartes personals per transmetre una mateixa urgència: estimar Déu i fer possible el seu “Regne” a la terra.

El jesuïta i teòleg Víctor Codina presenta els seus somnis per a l'Església

(Jesuïtes) Als seus 85 anys i després de més de 35 anys a Bolívia, el jesuïta català i teòleg Víctor Codina s’ha animat a posar per escrits alguns dels seus somnis de vell teòleg. Així és com ha titulat el llibre que ha presentat aquest dilluns a Barcelona, a la seu de Cristianisme i Justícia, centre d'estudis del que forma part i amb el que col·labora habitualment tant des de Bolívia com durant les seves estades a Barcelona.

Josep M. Rambla: “És l'hora del carisma dels cristians”

(Laura Mor –CR) “Crear espais on la vida cristiana es faci possible”. És el programa comú i transversal que ha proposat el jesuïta Josep M. Rambla a tots els religiosos i religioses de Catalunya. Ho ha fet en el marc de l'assemblea general de la Unió de Religiosos de Catalunya, la URC, que ha tingut lloc aquest dijous al Seminari Conciliar de Barcelona.

“Estimar és sacrificar, donar sense esperar res a canvi”

(Càritas Barcelona) Sota el títol ‘Vida interior i acció social’ Càritas Diocesana de Barcelona ha celebrat la tercera sessió del Cicle de reflexions entorn del voluntariat. Aquesta vegada, a càrrec del jesuïta Josep Maria Rambla, que és formador i acompanyant espiritual i està compromès en comunitats populars i en l’acció social contra la marginació. 

Veure la fe