Vés al contingut

notícies relacionades

la-mesias-javis-00

Els Javis sobre la sèrie 'La Mesias': “No està en contra de les creences religioses”

ANNA GUIMERÀ –CR | La Mesias és la nova sèrie de moda que ve de la mà de la parella Javier Ambrossi i Javier Calvo. Com tot el que fan “els Javis”, la sèrie obre debats, planteja preguntes i genera tota mena de reaccions a través de les xarxes socials. I, aquesta vegada, un dels temes que ha centrat l'estrena a Movistar+ és la religió i el tractament que es fa a la sèrie sobre aquesta.

"En les tradicions religioses és fonamental acollir el foraster"

(Glòria Barrete –CR) Catalunya ha estat i és, des de sempre, una terra d'acollida, un lloc de pas. A finals del segle XIX un flux migratori intern va portar gent del món rural a les ciutats; el segon flux migratori va tenir lloc a la dècada dels 60-70 en què ciutadans del conjunt d'Espanya hi van venir a treballar; la tercera onada migratòria, a finals dels 80-90 i primera dècada del segle XX, prové de ciutadans extra comunitaris; aquesta onada va portar incorporada un sistema de creences i de valors molt diferent del que era habitual a Catalunya.

Neix el primer diccionari de les religions en català buscant el consens de les diferents tradicions

(Laura Mor –CR) 1.427 conceptes diferents assignats a una o més d’una de les tradicions religioses amb més presència a Catalunya. Són els termes que recull el nou ‘Diccionari de les religions’ presentat aquest dimarts al Palau de la Generalitat i que és obra de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós editada pel Termcat i que ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos i la col·laboració de l’Obra Social "la Caixa".

Veure la fe