Vés al contingut

notícies relacionades

Tres models de religió a l'escola i un nou Estat

(Jordi Llisterri -CR) L'escola a Europa es mou en tres models diferents de l'assignatura de religió. El de l'assignatura confessional, el de cultura religiosa, i el de valors ètics. Són els tres models que van explicar aquest dimecres el germà de La Salle Flavio Pajer en el simposi "La classe de Religió a Europa. Una sessió organitzada a Barcelona per Junts, el sindicat majoritari de professors de religió.

"Si a l'escola falta la religió, hi falta un dels coneixements"

(Glòria Barrete –CR/Reus) Cinc-cents mestres i professors de religió s'han aplegat aquest dissabte a l'escola La Salle Reus per a participar de la IX Jornada de Mestres i Professors de Religió, organitzada conjuntament pel Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Una escola cristiana, la més antiga de Pineda

(Josep Casellas-CR) L’escola Mare de Déu del Roser de Pineda de Mar celebra enguany els seus 125 anys d’existència. Va ser fundada per la congregació de les germanes Dominiques de l’Anunciata l’any 1889 i és la més antiga d’aquesta vila del Maresme. Actualment ofereix educació infantil i primària a 225 alumnes. 

“Anem normalitzant la docència de la religió”

(Laura Mor –CR/Vic) Són conscients de les dificultats que viuen com a docents de religió, però les encaren amb il·lusió. Aquest és el discurs de mestres i professors d'aquesta assignatura s'ha reunit a Vic aquest dissabte en la vuitena trobada sectorial que organitza el SIERC i l'Escola Cristiana de Catalunya, en un marc formatiu i de convivència.

Pilarín Bayés: "La Bíblia és el repte que els artistes sempre han volgut"

(Laura Mor –CR) La dibuixant Pilarín Bayés es reconeix entre els artistes de tots els temps que han afrontat el desafiament de comunicar missatges bíblics. “Els millors artistes han volgut aquest repte” ha dit aquest divendres en una entrevista a CatalunyaReligió.cat, en el marc de la presentació de La Bíblia de tots, que Pilarín ha il·lustrat per Claret i Estrella Polar.

Veure la fe