Vés al contingut

notícies relacionades

iran-bahais

Els bahá'ís denuncien empresonaments injustos a l'Iran

BAHÁ'ÍS | Quatre membres de la comunitat baha'i a l'Iran han estat condemnats a cinc anys de presó cadascun, pel càrrec infundat de "pertinença a grups i actes il·legals per tal de pertorbar la seguretat del país". Tres s'encarregaven d'administrar el cementiri bahà'í a Teheran i una altra només havia demanat a les autoritats informació sobre el lloc on havia estat enterrada la seva àvia.

Campanya Bahai Our Story is One

Els bahá'ís creen una campanya per commemorar les dones assassinades per la seva fe a l'Iran

CR | #OurStoryIsOne és el hashtag de la campanya mundial que la comunitat Bahá'í llança el juny a les xarxes per commemorar les dones que el 18 de juny de 1983, fa quaranta anys, van ser executades a l'Iran per negar-se a renunciar a les seves creences. La campanya començarà al juny i durarà un any. La seva fase més intensa tindrà lloc les tres primeres setmanes de juny.

justicia-pau-iran

Justícia i Pau demana a les autoritats de l'Iran investigar l'assassinat de Masha Amini

JUSTÍCIA I PAU | Una recerca immediata, independent, exhaustiva i imparcial entorn de la mort de Mahsa Amini. Aquesta és la petició que ha fet aquest dimarts Justícia i Pau Barcelona a les autoritats de l'Iran arran de la detenció i l'aparent violència que va rebre Amini per incomplir les lleis sobre l'ús del vel en l'espai públic. 

Augmenten els discursos d’odi contra la fe bahá’í a l’Iran

(CR) En els últims 6 mesos, de novembre de 2020 a abril de 2021, s’han registrat prop de 5.800 expressions d’odi, un 36% més que el mateix període de l’any anterior. La comunitat bahá’í torna a denunciar la situació “aberrant i alhora desconeguda” que viuen a l’Iran. Alerten dels efectes i les greus conseqüències sobre la població creient que poden derivar dels discursos d’odi i de difondre informació falsa.

panoràmica

Veure la fe