Vés al contingut

notícies relacionades

Jesús Renau: “Hi haurà una Església minoritària de persones convençudes”

(Laura Mor –CR) Es defineix com una persona “moderadament optimista”. “El que toca a un vell és ser moderat”, apunta Jesús Renau i Manén en aquesta entrevista. Jesuïta i teòleg, té 86 anys, viu a Badalona i és membre de l'equip de Cristianisme i Justícia. Ha fet centenars d’acompanyaments i recessos. I ha exercit diverses responsabilitats a la Companyia de Jesús: va ser director del Col·legi de Casp (1977-1983) i provincial de l’orde a Catalunya (1995-2001). La disciplina d’escriure sempre l’ha acompanyat.

Enric Crous: “Crec profundament en la joventut que tenim”

(Jordi Llisterri-CR) Enric Crous és d’aquelles persones que té la capacitat de captar què està pensant el seu interlocutor. Potser per això ha tingut èxit com a gestor empresarial. Format a la UB i a l’IESE, ha gestionat grans organitzacions i empreses com Mercabarna, Fira de Barcelona, Cacaolat o Damm. Ara ha estat nomenat president de la Fundació Pere Tarrés, després de formar part del patronat des de fa vuit anys.

L'escola cristiana s'implica en el debat educatiu 'Ara és demà'

(Laura Mor –CR) Quina aportació fa l'escola cristiana al debat sobre el futur de l'educació al nostre país? A proposta de la conselleria d'Ensenyament tots els centres educatius i diferents d'institucions reconegudes d'aquest àmbit poden participar en el projecte 'Ara és demà'. El termini de lliurament de les aportacions s'ha ampliat fins el 15 d'abril.

Forcadell: "La neutralitat de l'Estat no significa deixar de banda el fet religiós"

(Jordi Llisterri-CR) Si Catalunya esdevé un Estat o si s'emprèn una reforma del marc constitucional actual, ja hi ha una proposta per tractar el fet religiós. Aquest dimarts a la tarda es va lliurar oficialment a la presidenta del Parlament, com a màxima representant de la cambra legislativa catalana, el document "El fet religiós en la Catalunya del futur".

Les ciutats poden ser més humanes?

(CR) Cristianisme i Justícia-Fundació Lluís Espinal, Fundació Joan Maragall, la revista Valors, la Fundació Carta de la Pau i el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, preocupades pel futur de les ciutats, s’han unit per organitzar el cicle 'Ciutats més humanes. Debats entorn les fronteres de la convivència'. Els tres debats tindran lloc els dies 9, 16 i 23 de novembre el Palau Macaya.

Un estudi de la Fundació Pere Tarrés aposta per l'envelliment actiu

(Fundació Pere Tarrés) Aquest dissabte, 1 d’octubre, és el Dia Mundial de la Gent Gran. A Catalunya un 18,3% de la població són persones majors de 65 anys, 1.385.476 persones, de les quals més d’un 25% es concentren a la ciutat de Barcelona, segons dades de l’Idescat i l’Ajuntament de Barcelona.

Capítol general del Sagrat Cor: “Hem de triar on volem estar”

(Laura Mor –CR) Les religioses del Sagrat Cor estan vivint cinc setmanes decisives al Centre Ad Gentes de Nemi, a prop de Roma. Des del 7 de juliol i fins el 10 d'agost celebren el Capítol General que traçarà les línies de futur de la congregació i que ha d'escollir un nou equip de govern.

panoràmica

Veure la fe