Vés al contingut

notícies relacionades

Nadal en Pau sense ETA

(Víctor Gay/El Senyal) El Nadal del 2011 serà recordat, entre altres raons i pel que fa a l'Estat espanyol, per l'anunci d'ETA del cessament definitiu del que els terroristes anomenen "lluita armada". En principi es pot creure que la pau ha guanyat el pols a la violència.   Reaccions des de l'Església

«L’Església és el lloc de trobada més plural de la societat basca»

(Catalunya Cristiana) Rafael Aguirre, teòleg, biblista i catedràtic emèrit de la Facultat de Teologia de Deusto, reflexiona en una entrevista a Catalunya Cristiana a l’entorn de la nova situació que viu Euskadi i el seu futur. Es mostra crític amb el comunicat d’ETA perquè no anuncia la desaparició de la banda, i alerta que abans de reconciliació caldrà parlar d’autèntica convivència.

Després d'ETA, relats cada vegada més inclusius

(Luis Maria Goicoechea / Vitòria-Gasteiz - CR) El "cessament definitiu" anunciat per ETA és una bona notícia. Respecte al comunicat, es pot parlar del que falta, del que sobra, dels dolors i perquès acumulats durant tants anys. És una bona notícia pel que tanca i pel que obre. Només cal veure la televisió, escoltar les ràdios, veure les portades i les pàgines de la premsa del dia després per adonar-se que la novetat del moment ha quedat registrada per la història.

panoràmica

Veure la fe