Vés al contingut

notícies relacionades

L’Església catòlica clarifica els dubtes morals de la vacunació

(CR) A mesura que continuen les investigacions i els assajos en la recerca mundial d’una vacunació més eficaç per prevenir el Covid-19, ha aparegut l’oposició d’alguns grups que posen en dubte la claredat i les garanties morals que envolten la vacuncació, basant-se en el suposat ús d’embrions en la seva creació.

Dones d’Església: “Aquí, hi cabem tots”

(Laura Mor –CR) Moure consciències, transformar les relacions humanes i treballar per acabar amb la violència, els abusos i la discriminació per raó de gènere. I fer-ho també dins l’Església. Són alguns dels reptes que aquest diumenge ha formulat la coordinadora de dones creients Alcem la Veu.

Pardo: “Cada bisbe diu el que pensa i s’intenta arribar a un consens”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Girona) Francesc Pardo tenia tot el que s’ha de tenir per ser nomenat el 2008 bisbe de Girona. Coneixedor de la vida de les parròquies en el territori, per la seva experiència com a rector i vicari episcopal primer al Penedès i després al Vallès Oriental. I coneixedor de la realitat pastoral de l’Església catalana. Va participar i dirigir diversos organismes pastorals interdiocesans i va ser membre de la ponència del tema 4 del Concili Provincial Tarraconense sobre la coordinació entre els bisbats catalans.

Quina nota posen els catòlics a l'Església?

(Jordi Llisterri, Ignasi Escudero) Els catòlics suspenen l'Església amb un 3,8 sobre 10. I un de cada quatre fidels no té cap confiança en la institució. Només aquells que es consideren catòlics i assisteixen habitualmenal culte aproven l'Església, amb una puntuació de 5,4. El 3,8 de nota mitjana de les persones que es declaren catòliques és una nota superior al 2,61 que li otorga el gruix de la societat catalana.

Càritas: "A la teva Declaració de la Renda, millor2"

(Càritas) Una vegada obert el termini oficial per a la presentació de la declaració de la renda, Càritas llança la seva campanya informativa anual per convidar els contribuents que marquin de manera conjunta les dues caselles solidàries de l'assignació tributària: la destinada a l'Església catòlica i la d'Altres Finalitats Socials d'interès general.

Veure la fe