Vés al contingut

notícies relacionades

Mor l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà

(Laura Mor –CR) “Avui no he trobat cap full nou a la meva agenda. Deixo de viure entre vosaltes. Ara espero fer-ho a la dimensió anomenada cel, hostatge de l’amor absolut”. Aquest és el recordatori que va deixar escrit l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà Ribas, que ha mort aquest dimecres amb 82 anys. És autor de les il·lustracions de centenars de llibres de text i de llibres de literatura infantil i juvenil, molts també de temàtica religiosa. Salvà serà incinerat.

Maite Carranza i Elia Barceló XXVII Premi edebé de Literatura Infantil i Juvenil

(Salesians) Aquest dilluns 23 de gener, a Barcelona, es van donar a conèixer les obres guanyadores de la XXVII edició del Premi edebé. Maite Carranza (Barcelona, 1958), amb la novel·la Safari, i Elia Barceló (Alacant, 1957), amb la novel·la, L'efecte Frankenstein, són les guanyadores d'aquesta edició.

Ricard Ruiz i Francisco Díaz, Premi Edebé de Literatura Infantil i Juveni

(Salesians) Ricard Ruiz Garzón (Barcelona, 1973), amb la novel·la La Immortal, i Francisco Díaz Valladares, (Villamanrique de la Condesa – Sevilla, 1950), amb la novel·la Rera l’ombra del bruixot, són els guanyadors de la XXV edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil. 

Francesc Riu: “El missatge del papa té molts més destinataris que els qui el llegeixen”

(Laura Mor –CR) “Siguem sincers: l’Església no ha estat prou sensible als canvis socials dels darrers temps”. El salesià Francesc Riu s’ha referit així als reptes en la pastoral familiar. Ho ha fet durant la presentació del llibre ‘Exhortació del papa Francesc L’alegria de l’amor. Lectura i comentari’, publicat per Edebé, que ha tingut lloc aquest divendres a la sala de premsa de l’Arquebisbat de Barcelona.

La classe de religió, cada vegada més activa i digital

(Salesians) Edebé acaba de publicar l'estudi La clase de religión se está transformando. Amb la voluntat de promoure la reflexió i el debat als processos de millora que s'estan duent a terme en la comunitat educativa, l'estudi analitza el perfil dels docents, els alumnes i quines innovacions metodològiques s'estan donant en l'assignatura de religió. .

Luis Leante i Jordi Sierra i Fabra, Premi Edebé de Literatura infantil i juvenil

(Salesians –Marta Muntada) Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947), amb la novel·la L’aprenent de bruixot i Els Invisibles, i Luis Leante (Caravaca de la Cruz – Murcia, 1963), amb la novel·la Fuig sense mirar enrere, són els guanyadors de la XXIV edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

Veure la fe