Vés al contingut

notícies relacionades

Fratelli Tutti: els valors republicans de germanor i solidaritat per bastir el diàleg

(Omar Noumri i Oriol Junqueras –CR) En llengua àrab, el terme ‘bàsmala’ fa referència a la fórmula que encapçala totes les sures de l’Alcorà (llevat de la novena) i que diu així: “En nom de Déu (Bi-ismi-lahi), el clement (Rahmani), el misericordiós (Rahim)”. Els cristians àrabs fan servir la mateixa fórmula de la ‘bàsmala’, per referir-se a la invocació “en el nom del Pare (Bi-ismi-l-ab) i del Fill (wa al-ibn) i de l’Esperit Sant (wa ruh al-quds) ”, que inicia l’eucaristia.

Els 'Santuaris de l’antifranquisme' a Blanquerna

(CR) Després de l’èxit que han tingut les diverses projeccions que s’han fet a Catalunya, dilluns vinent l’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura Blanquerna, ofereix una projecció gratuïta de 'Santuaris de l’antifranquisme'. Aquest documental, produït per la Fundació Periodisme Plural, recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per la democràcia durant el franquisme.

L'Església que va obrir les portes a l'antifranquisme

(CR) Dimarts vinent s'estrena 'Santuaris de l’antifranquisme', un documental de la Fundació Periodisme Plural que recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per recuperar les llibertats i els drets arrabassats per la dictadura de Franco.

panoràmica

Veure la fe