Vés al contingut

notícies relacionades

papa-dejuni-oracio

El papa Francesc convoca una nova jornada d'oració i dejuni per la pau

VATICAN NEWS | Després de l'audiència general d'aquest dimecres, el papa Francesc ha dedicat unes paraules als conflictes que afecten avui arreu del món i ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau aquest 27 d'octubre. La iniciativa del Papa arriba després que el Patriarcat llatí de Jerusalem organitzes un dejuni per la pau a Terra Santa aquest dimecres.

El Papa convida a una jornada de pregària i dejuni per la pau a Ucraïna

(Vatican News) “Tinc un gran dolor al meu cor per l'empitjorament de la situació a Ucraïna. Tot i els esforços diplomàtics de les últimes setmanes, s'estan obrint escenaris cada cop més alarmants”. Aquestes han estat les paraules del papa Francesc al final de l'audiència general d'aquest dimecres a l'Aula Pau VI.

Quan el dejuni és molt més que deixar de menjar

(Glòria Barrete –CR) Dejuni. Forma de penitència quant a menjars i begudes, comuna a moltes tradicions religioses. Aquesta és la definició que fa l’Optimot del mot dejuni.

Què sabem del ramadà?

(Alba Sabaté –CR) Aquest dimecres es tanca el mes de dejuni musulmà. Des de CatalunyaReligió.cat hem demanat a persones de diverses confessions què en saben. Els ponts comunicatius i de diàleg entre religions no són sempre amplis, estables ni fluids. Vegem-ho.

El mòbil pot ajudar els musulmans amb diabetis durant el ramadà

(Alba Sabaté –CR) Comença el ramadà i a les persones musulmanes amb malaties cròniques se’ls planteja el repte de gestionar la salut i la religió sense córrer riscos. Un dels col·lectius afectats és el dels diabètics. La tecnologia ara ho fa possible. ‘Ramadan, Diabetes and Me’ és un dels recursos disponibles perquè el dejuni sigui segur.

Arrenca l'any nou jueu i deu dies per fer balanç intern

(David Casals i Vila –CR) La comunitat jueva de Catalunya està de festa grossa: aquest dimarts a la nit va començar l'Any Nou jueu ('Roix ha-Xanà'). S'inicia també un dels períodes actius del poble jueu entre el dia de cap d'any, que se celebra entre els dies 1 i 2 del mes de Tixrí, fins a Yom Kippur, deu dies més tard.

panoràmica

Veure la fe