Vés al contingut

notícies relacionades

Alícia Guidonet: “Visc arrelada en Déu; l’espai i el temps són secundaris”

(Laura Mor –CR) Té un parlar calmós, la mirada contemplativa i cap rastre de proselitisme. Se sent còmode en el diàleg amb els que pensen diferent. Fa un any que Alícia Guidonet va celebrar els vots com a Filla del Cor de Maria, coincidint amb el dia de la vida religiosa. Un punt i seguit del que considera “una trajectòria de vida cristiana molt curta”. Costa trobar entrevistes publicades a d’altres Filles del Cor de Maria. Més aviat les defugen, perquè viure la fe amb discreció és part del seu carisma.

"Claret va respondre a la crida de Déu amb una obediència filial"

(Claretians) Una petita habitació del Seminari de Vic el 16 de juliol de 1849 és l'origen de la Congregació dels Missioners Fills de l'Immaculat Cor de Maria, els Claretians. Sant Antoni Maria Claret, reunit amb cinc joves sacerdots, afirma que "aquell dia començava una gran obra", naixia així una congregació amb esperit missioner.

"Les beates Fradera són models de fe i, per tant, d’amor i de perdó"

(Bisbat de Girona) Aquest diumenge ha tingut lloc una celebració d'homenatge a les beates germanes Fradera a la parròquia de Riudarenes. L'església parroquial de Riudarenes compta ara amb una capella dedicada a les tres germanes beates Carme, Rosa i Magdalena Fradera– nascudes en aquesta població i martiritzades el setembre de 1936 a la Creu de Lloret.

Pare Coll: "Una persona sense pregària és com una planta sense regar"

(Glòria Barrete –CR) Més de cent anys després de la mort de Francesc Coll –Pare Coll– les seves paraules i escrits continuen plenament vigents. Només cal repassar algunes de les frases que ell va deixar escrites per adonar-se que hi ha principis que, tot i el pas dels anys, continuen sent d'actualitat.

panoràmica

Veure la fe