Vés al contingut

notícies relacionades

Banyoles, retorn als orígens del pare Butinyà

(Víctor Rodríguez –CR/Banyoles) Una de les cases amb més història de la plaça Major de Banyoles és la del número 49. És Can Butinyà, la casa natal de Francesc Butinyà i Hospital (Banyoles 1834 - Tarragona 1899), jesuïta i fundador de dues congregacions religioses amb presència a casa nostra: les Serves de Sant Josep i les Filles de Sant Josep. Aquestes últimes regenten la casa natal del seu fundador i ens l’ensenyen amorosament.

Alícia Guidonet: “Visc arrelada en Déu; l’espai i el temps són secundaris”

(Laura Mor –CR) Té un parlar calmós, la mirada contemplativa i cap rastre de proselitisme. Se sent còmode en el diàleg amb els que pensen diferent. Fa un any que Alícia Guidonet va celebrar els vots com a Filla del Cor de Maria, coincidint amb el dia de la vida religiosa. Un punt i seguit del que considera “una trajectòria de vida cristiana molt curta”. Costa trobar entrevistes publicades a d’altres Filles del Cor de Maria. Més aviat les defugen, perquè viure la fe amb discreció és part del seu carisma.

"Claret va respondre a la crida de Déu amb una obediència filial"

(Claretians) Una petita habitació del Seminari de Vic el 16 de juliol de 1849 és l'origen de la Congregació dels Missioners Fills de l'Immaculat Cor de Maria, els Claretians. Sant Antoni Maria Claret, reunit amb cinc joves sacerdots, afirma que "aquell dia començava una gran obra", naixia així una congregació amb esperit missioner.

Capítol general del Sagrat Cor: “Hem de triar on volem estar”

(Laura Mor –CR) Les religioses del Sagrat Cor estan vivint cinc setmanes decisives al Centre Ad Gentes de Nemi, a prop de Roma. Des del 7 de juliol i fins el 10 d'agost celebren el Capítol General que traçarà les línies de futur de la congregació i que ha d'escollir un nou equip de govern.

"Les beates Fradera són models de fe i, per tant, d’amor i de perdó"

(Bisbat de Girona) Aquest diumenge ha tingut lloc una celebració d'homenatge a les beates germanes Fradera a la parròquia de Riudarenes. L'església parroquial de Riudarenes compta ara amb una capella dedicada a les tres germanes beates –Carme, Rosa i Magdalena Fradera– nascudes en aquesta població i martiritzades el setembre de 1936 a la Creu de Lloret. 

Una missionera del Cor de Maria assegura "rebre el cent per u del poc entregat"

(Delegació de Missions de Lleida) 'Reneix l'alegria' és el lema de l'actual campanya del DOMUND, la Jornada Mundial de les Missions. En aquesta ocasió, la delegació d'aquest àmbit del bisbat de Lleida va preguntar a una de les seves missioneres com és això de viure l'alegria en el terreny de la missió. Montserrat Calderó Giménez (Lleida, 1951) ho respon així en aquesta carta:

Pare Coll: "Una persona sense pregària és com una planta sense regar"

(Glòria Barrete –CR) Més de cent anys després de la mort de Francesc Coll –Pare Coll– les seves paraules i escrits continuen plenament vigents. Només cal repassar algunes de les frases que ell va deixar escrites per adonar-se que hi ha principis que, tot i el pas dels anys, continuen sent d'actualitat.

panoràmica

Veure la fe