Vés al contingut

notícies relacionades

papa-emilce-cuda-diàleg

La delegada pontifícia per a l'Amèrica Llatina parlarà sobre el model econòmic del Papa a Barcelona

CR | La Fundació Valors Humans i la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri proposen un diàleg obert amb la delegada Pontifícia per a l'Amèrica Llatina, Emilce Cuda, sobre la nova economia que el papa Francesc està impulsant. Sota el nom 'El nou paradigma econòmic: l’ecologia socioambiental' i coincidint amb el desè aniversari del pontificat de Bergoglio, la conferència i diàleg es realitzarà a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri el diumenge 2 d'abril a les 17:00 h. El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo serà l'encarregat de presentar l'acte.

Neix l'Associació d'Amics de la Casa del Miracle

(Laura Mor –CR) Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner.

“L'arbre arrela i té conviccions potents; en podem aprendre moltes coses”

(Laura Mor –CR) “Us hi heu d'acostar des de la intimitat, talment com si anéssiu a veure un amic fidel”. Amb aquesta actitud delicada el geògraf Josep Gordi vincula Arbres i espiritualitat. És el títol del seu darrer llibre, publicat pel Centre de Pastoral Litúrgica, el CPL, dins de la col·lecció Emaüs, on reivindica l'arbre com a símbol universal i la natura com a bé a custodiar.

“Diaques i preveres hem de buscar l'equilibri entre acció i contemplació”

(Bisbat de Girona) Una vuitantena de preveres i diaques de la diòcesi de Girona han participat aquest dimarts al recés d'Advent que ha tingut lloc a la Casa d'Espiritualitat de Santa Elena de Solius. Joan Anton Cedó, de l'arquebisbat de Tarragona, ha estat l'encarregat d'impartir les dues meditacions, que han tingut com a eix central el tema 'Ningú com vós no em fa feliç'.

“L'ikebana és un trampolí a la bellesa de Déu”

(Laura Mor –CR) “Si a aquestes persones les poses assegudes en una sala i els demanes que estiguin quatre hores en silenci, segur que no t'aguanten. En canvi, les quatre hores de taller ningú fa xivarri”. El monjo benedictí Vicenç Santamaria descriu així el clima que genera la proposta 'Art i espiritualitat: II setmana d'ikebana' basada en aquesta tècnica japonesa d'art floral.

L'Apocalipsi i Ramon Llull, al Miracle

(Abadia de Montserrat) La Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, ofereix aquest cap de setmana i el del 6 al 8 de maig, dos tallers de temàtica diferent. El primer, Ramon Ribera-Mariné i Antoni Pou, monjos de Montserrat, dirigiran l’activitat 'Vorejant l’ànima humana... Bíblia i Psicologia II', que estarà dedicada a 'Els visionaris de l’Apocalipsi'.

“Volem obrir el nostre espai de cuina del Santuari del Miracle amb tot el que té de profund”

(Laura Mor –CR) Aquest cap de setmana els monjos benedictins del Miracle proposen un taller que unirà la cuina amb el seu sentit transcendent. De la mà de la cuinera del monestir, Mercè Delgado, ofereixen una 'Tertúlia entorn dels fogons' que comença amb el sopar de divendres i acaba amb el dinar de diumenge. La casa d'espiritualitat del Santuari inicia així la temporada amb una de les activitats més disteses i festives de l'any.

Veure la fe