Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-jornada-mundial-malalts

Els bisbes parlen de la 31a Jornada Mundial del Malalt

GIEC | Dissabte 11 de febrer l’Església celebra la XXXI Jornada Mundial del Malalt, una jornada instituïda pel papa Joan Pau II per a cada 11 de febrer, fent-la coincidir amb la memòria litúrgica de la Mare de Déu de Lourdes, per tal de relacionar la cura que els cristians han de tenir sempre dels malalts amb el santuari francès que cada any acull milers de persones necessitades de salut.
bisbes-parlen-la-candalera

Els bisbes parlen de la festa de la Candelera

GIEC El proper dijous dia 2 de febrer, quaranta dies després del naixement de Jesús, l’Església celebra la festa de la Presentació del Senyor, coneguda popularment com la festa de la Candelera per la processó amb candeles, amb les que se simbolitza a Crist com a «llum de les nacions».
biblia-bisbes-parlen

Els bisbes parlen de la Setmana de la Bíblia

GIEC | El proper diumenge 22 de gener, dins la setmana de pregària per la unitat dels cristians, l’Església celebra el Diumenge de la Paraula de Déu, instituït pel papa Francesc en la carta apostòlica en forma de Motu Proprio “Aperuit IIlis”, de 30 de setembre de 2019, en la qual el Papa convida l’Església universal a dedicar un diumenge complet a la Paraula de Déu.

Els bisbes parlen del papa emèrit Benet XVI

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar del papa emèrit Benet XVI (a.c.s.), així com de moure’s en la sinodalitat, del beat Joan Pau, de traçar junts camins de pau, de la maternitat, de sant Antoni abat i de transformar la cultura.
pessebre-nadal-bisbes-parlen

Els bisbes parlen de Nadal

GIEC L’Església celebra el proper diumenge 25 de desembre Nadal de Nostre Senyor Jesucrist, el naixement de Crist, Déu fet home, quan es revela la bondat i l’amor del Senyor; Nadal és el misteri de l’Encarnació del Fill de Déu i l’anunci de la nostra salvació. Nadal és bona notícia per a tothom, és la festa de la glòria de Déu i de la pau per a la humanitat.
bisbes-parlen-advent

Els bisbes parlen del temps d'Advent

GIEC | El proper diumenge 27 de novembre l’Església comença un nou any litúrgic amb l’inici del temps d’Advent, un temps d’esperança, de conversió  i de preparació del Nadal, un període de quatre setmanes dedicat a mantenir i revitalitzar una bona disposició personal i comunitària davant de la vinguda del Nen-Déu que neix a la cova de Betlem.
bisbes-parlen-solemnitat

Els bisbes parlen de la solemnitat de nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món

GIEC | El proper diumenge 20 de novembre, el darrer de l’any litúrgic, l’Església celebra la solemnitat de nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món, instituïda pel papa Pius XI l’any 1925, en la qual es convida a posar la mirada en la reialesa de Crist sobre tot el món, i en el seu regnat de veritat i de vida, de santedat i de gràcia, de justícia, amor i pau.

panoràmica

Veure la fe