Vés al contingut

notícies relacionades

Talla Mercè Restaurada

La imatge de la Mercè més autèntica

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | A pocs dies de la seva festivitat, la talla de la Mare de Déu de la Mercè espera per ser venerada pels fidels després d’una restauració tan necessària com anhelada. Durant els nou mesos que ha durat la restauració, la Basílica de la Mercè de Barcelona ha mostrat al seu cambril una rèplica de la patrona de Barcelona, obra de Josep Barbero.

Omella insisteix: “No posem sobre la taula temes que divideixen”

(CR) “Amb l’anterior crisi econòmica la bretxa entre rics i pobres es va fer més gran i es va cronificar, i ara està passant el mateix; això no ens pot deixar tranquils”. Així ha parlat el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella aquest dijous en la missa de la Mercè. En l’homilia ha apel·lat a “la unitat” per fer front a “temes més urgents”.

Bon Any 2019 dels mercedaris, 800 anys per la llibertat de les persones

Glòria Barrete –CR L'any 1218, fa vuit segles, es funda a Barcelona l'Orde de la Mercè. Ho fa aleshores sant Pere Nolasc amb l'objectiu i missió de redimir els captius de l'època. Aquest any que just hem finalitzat la Família Mercedària ha estat de celebració, han celebrat vuit-cents anys d'història. Catalunya Religió felicita als lectors el nou 2019 amb el provincial dels mercedaris de la província d'Aragó, José Juan Galve.

Omella a la Mercè: “No caiguem en la divisió, la confrontació, la imposició”

(Jordi Llisterri-CR) “No permetis que caiguem en la temptació de la divisió, de la confrontació, de la imposició de les nostres maneres de veure i de construir el món”. Aquesta és la petició que ha adreçat el cardenal Joan Josep Omella a la patrona de Barcelona al final de l’homilia de la missa de la Mercè.

El nou orgue de La Mercè encara la recta final de la construcció

(GDLM) Durant el mes de juliol culminarà la instal·lació al cor de la Basílica de la Mercè del nou orgue construït durant els darrers anys pel mestre orguener Gerhard Grenzing a El Papiol. Des de fa setmanes, l’estructura de l’instrument està creixent dins la basílica i a partir de demà mateix es duran a terme els treballs d’afinació i harmonització dels més de 3.000 tubs que l’integren.

Un nou orgue per a la basílica de la Mercè

(Glòria Barrete –CR) El 18 de juliol de 1936 Barcelona comptava amb setanta orgues de tubs. L'endemà quedaven en peu dotze, i una setmana més tard en quedaven només set. La guerra va provocar la destrucció de nombrós patrimoni de la ciutat. És entre 1940 i 1945 que es construeix l'orgue actual de la basílica de la Mercè de Barcelona. Se li encarrega a Gaietà Estadella, mestre orguener, però mor el 1944 deixant-lo inacabat.

Veure la fe