Vés al contingut

notícies relacionades

Les monges contemplatives: autonomia en quarantena?

(Laura Mor –CR) Primeres impressions de la nova instrucció del Vaticà a la vida religiosa contemplativa femenina. Les comunitats afectades, com poden ser les carmelites, les benedictines, les cistercenques, les dominiques o les clarisses, entre d’altres, encara no han fet un debat a fons del document ‘Cor orans’. Però algunes perceben que la nova legislació els farà perdre autonomia.

Mireu-lo ressuscitat! Bona Pasqua des del Carmel de Mataró

(CR) "Mireu-lo ressuscitat!" Així comença el text de Santa Teresa que han escollit per felicitar la Pasqua les Carmelites Descalces de Mataró als lectors de CatalunyaReligió.cat. Coincidint amb l'any del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús i amb l'any de la Vida Consagrada, les germanes del Monestir de la Immaculada Concepció ens han obert les portes.

Romà Casanova: "Costaria entendre un país sense religiosos i religioses"

(Glòria Barrete –CR) El 2015 és l'any dedicat pel Papa Francesc a la Vida Consagrada; "no ho és perquè el Papa sigui jesuïta", ha recordat Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, durant l'assemblea general de la URC del passat dimecres, sinó "perquè fa cinquanta anys del document Perfectae Caritatis, que va engegar la renovació de la Vida Consagrada d'acord amb el Vaticà II.

Veure la fe