Vés al contingut

notícies relacionades

Beatificats 109 màrtirs claretians a la Sagrada Família: “L’amor sempre venç l’odi”

(Claretians) El cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, en representació del papa Francesc, ha presidit aquest dissabte al matí a la basílica de la Sagrada Família la beatificació del 109 màrtirs claretians. Aquesta és la primera beatificació que es fa a la Sagrada Família, des que va ser consagrada el 2010. També és la beatificació més nombrosa de màrtirs d’una sola congregació religiosa.

Amato en la beatificació de Girona: "La societat no té necessitat d'odi, sinó d'amor"

(Bisbat de Girona) La Catedral de Girona ha acollit aquest dissabte al matí la beatificació de set Missioners del Sagrat Cor de Jesús assassinats el setembre de 1936, als inicis de la guerra civil espanyola, prop de Serinyà (Pla de l’Estany). Es tracta de la segona beatificació de la seva història, després que tres religioses de l’Institut de Sant Josep ja fossin beatificades el 5 de setembre del 2015.

"Deu-nos vostra fe valenta, germans màrtirs caputxins"

(Jordi Llisterri -CR) Aquesta és el tornada dels goigs als beats màrtirs de la província de Catalunya i Balears que s'han cantat aquest dissabte al matí a la Catedral de Barcelona mentre es feia la primera veneració de les seves relíquies dipositades en una arqueta. "Deu-nos vostra fe valenta, germans màrtirs caputxins", es cantava per recordar els 26 màrtirs assassinats a Catalunya al principi de la Guerra Civil.

Cardenal Amato: "Cada cinc minuts maten un cristià"

(Jordi Llisterri -CR/Girona) "Ha passat el temps de la persecució dels cristians?". És la pregunta que s'ha fet el cardenal Angelo Amato en la beatificació que s'ha celebrat aquest dissabte a Girona de tres religioses assassinades durant la Guerra Civil.

Amato: “Seguint l’exemple de la mare Janer, catalana d’una peça, no perdem l’esperança”

(Jordi Llisterri – La Seu d’Urgell / CR) “La vostra noble pàtria és terra fecunda de santedat i de caritat cristiana. Que aquesta mostra celebració esdevingui un gran signe d’esperança per a tothom. No ens deixem empresonar per la tristesa del nostre temps. Seguint l’exemple de la Mare Anna Maria Janer, catalana d’una peça, no perdem l’esperança, i mantinguem-nos ferms en la fe i forts en l’esperança”. Així ho ha demanat el prefecte de la Congregació per a les Causes del Sants, Angelo Amato, en la cerimònia de beatificació de la mare Anna Maria Janer a La Seu d’Urgell.

Veure la fe