Vés al contingut

El Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya ha creat el Memorial Cassià Just per reconèixer les aportacions a la construcció d’un espai comú fonamentat en la laïcitat com a base del respecte a la diversitat. Aquest Memorial porta el nom del que va ser Abat de Montserrat entre els anys 1966 i 1989, i que sense dubte va destacar per la seva tasca en favor del diàleg entre la societat i l’Església, pel seu compromís pel país, per la seva contribució incondicional a restauració de la democràcia i per la seva opció pels preferits del Regne: els més pobres i desfavorits. Totes dimensions que l’han convertit en un referent que no podem oblidar.

El Pare Cassià va treballar pel reconeixement d’una legitima laïcitat en la societat, així com pel reconeixement del fet religiós en la construcció d’una societat més humana, justa i fraterna. Tasca que va promoure entre els cristians i persones que el tractaven.
Es significativa la creación d’aquest Memorial en el que es vol ajudar oblidar-nos d’un gran home que va marcar la història més recent de Catalunya i que ha esdevingut un referent inqüestionable de fe, de compromís i de coherència.
Llegint els requisits perquè una persona o institució pugui assolir aquest reconeixement, no tinc dubtes que el Cardenal Carlo Maria Martini és el millor candidat pel seu tarannà universal, compromès, obert i dialogant; per la seva actitud incloent i diàfana en una societat plural, i per la seva implicació en el diàleg interreligiós i en la defensa dels drets humans.
Totes aquestes dimensions que van quedar plasmada tant en la seva actuació pastoral, com en la seva presència en els mitjans de comunicació, dialogant amb persones de diferent tendències, sensibilitats, edats i religions, amb les que sempre va buscar un terreny comú i mantenint un diàleg transparent i honest.
La figura del Cardenal Martini anima l’esperança de molts homes i dones del món, creients i no creients, cristianes i d’altres religions, que treballen per una humanitat reconciliada que sigui capaç de no frustrar el projecte humanitzador de Déu.
Per donar suport a aquesta proposta, per parlar d’aspectes del Cardenal Martini i del Pare Cassià; per a compartir esperances i, per què no, el somni d’una església renovada en les fonts de l’Evangeli, en diàleg amb el món d’avui, es pot entrar al Faceeboock: Memorial Cassià per al Cardenal Martini i deixar un missatge en el mur.
O enviant un missatge a: memorialcassiajust@gmail.com
Asunto: Demano el Memorial per al Cardenal Martini
Text. Dono suport a la proposta del Memorial Cassià Just per al Cardenal Martini.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.