Vés al contingut

Durant la missa a Santa Marta, el Papa comenta un passatge de l'Evangeli segons Lluc i recorda que l'Església es manifesta "en l'Eucaristia i en bones obres"

L’Església creix "en la simplicitat, en el silenci, en la lloança, en el sacrifici eucarístic, en la comunitat fraterna, on tots ens estimem i no es barallen". Així, el Papa Francesc, durant la missa celebrada a la capella de la Casa Santa Marta. Comentant l'Evangeli de Lluc (Lc 17,20-25), el Pontífex reitera que el Regne de Déu "no és espectacular" i creix en el silenci.

Les bones obres no són notícia

L'Església, per tant, es manifesta "en l'Eucaristia i en les bones obres", malgrat que aparentment “no són notícia”. L’esposa de Crist té un temperament silenciós, genera fruits "sense soroll", sense "tocar la trompeta com els fariseus". El Senyor ens ha explicat com l'Església creix amb la paràbola del sembrador. El sembrador sembra i la llavor creix de dia, de nit ... - Déu dona el creixement - i després es veuen els fruits. Però és important això: primer, l'Església creix en silenci, d’amagat; és l'estil eclesial. I l’Església es manifesta? Pels fruits de les bones obres, perquè la gent vegi i glorifiqui el Pare que està en el cel – diu Jesús - i en la celebració – la lloança i sacrifici del Senyor - és a dir en l'Eucaristia. Allí es manifesta l’Església: en l'Eucaristia i en les bones obres.

La temptació de la seducció

"L'Església creix per testimoniança, per pregària, per l'atracció de l'Esperit que hi ha a dins,- insisteix al Papa Bergoglio, en l´homilia, -no per als esdeveniments". Per descomptat, aquells “ajuden", però "el creixement propi de l'Església, el que dona fruit és silenciòs, d’amagat amb les bones obres i la celebració de la Pasqua del Senyor, la lloança de Déu".

El Senyor ens ajuda a no caure en la temptació de la seducció. "Nosaltres voldríem que l'Església es vegés més, què podríem perquè es vegi?". I, habitualment, es cau en una Església dels esdeveniments que no és capaç de créixer en silenci amb bones obres, d’amagat

L'esperit del món no tolera el martiri

En un món on molt sovint es cau en la temptació de l'espectacle, de la mundanitat, de l’aparentar, el Papa Francesc recorda que el mateix Jesús va ser temptat per la seducció de l'espectacle: "Però per què tant temps fer la redempció? Fer un miracle bonic.: Expulsats del temple i tothom vindrà, veuran i creuran en tu ". Però ell va triar "la via de la predicació, de la pregària, de les bones obres", "de la creu" i del "sofriment". La Creu i el sofriment. L'Església també creix amb la sang dels màrtirs, homes i dones que donen la seva vida. Avui n’hi ha molts. Curiós: no són notícia. El món ho amaga. L'esperit del món no tolera el martiri, l’amaga.

Traducció de Pere Prat Serra

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.