Vés al contingut

Àngelus del papa Francesc a la Plaça de Sant Pere, 9 de febrer de 2014

Comentant l’Evangeli, el papa ha subratllat que també nosaltres, com els deixebles que seguien Jesús, estem cridats a ser “sal de la terra” i “llum del món”. I això, ha observat, serà possible si som “pobres d’esperit, humils, purs de cor” i “misericordiosos”. Els cristians, “nou Israel”, ha continuat, reben de Crist una missió: “Orientar, consagrar, fer fecunda la humanitat”.
“Tots nosaltres, els batejats, som deixebles missioners i estem cridats a esdevenir en el món un Evangeli viu: amb una vida santa donarem “sabor” als diferents ambients i els defensarem de la corrupció, com fa la sal; i portarem la llum de Crist amb el testimoni d’una caritat genuïna. Però si nosaltres, els cristians, perdem sabor i apaguem la nostra presència de sal i de llum, perdem l’eficàcia”.

“El cristià hauria de ser una persona lluminosa, que porta llum, sempre dóna llum!. Una llum “que no és seva, sinó el regal de Déu, és el regal de Jesús”.

"Jo ara us voldria preguntar: com voleu viure vosaltres, com una làmpada encesa o com una làmpada apagada? Encesa o apagada? Com voleu viure? [la gent contesta: encesa!] Làmpada encesa! És precisament Déu que ens dóna aquesta llum i nosaltres la donem als altres. Làmpada encesa! Aquesta és la vocació cristiana”.

El papa ha recordat que l’11 de febrer se celebra la Jornada del Malalt, en ocasió de la Mare de Déu de Lourdes.

“La dignitat de la persona no es redueix mai a les seves facultats o capacitats, i no desapareix quan la persona estò dèbil, invàlida i necessitada d’ajut. Penso també en les famílies, on és normal cuidar qui està malalt. Però a vegades les situacions poden ser molt dures. M’escriu molta gent, i avui voldria assegurar una pregària per totes aquestes famílies, i els dic: no tingueu por de la fragilitat! Ajudeu-vos els uns als altres amb amor, i sentireu la presència consoladora de Déu”.


“L’actitud generosa i cristiana cap als malalts és sal de la terra i llum del món”. El papa ha invocat la Mare de Déu perquè “ens ajudi a practicar-ho, i obtingui pau i consol per tots els qui pateixen”.
Trad: Marta Nin
Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.