Vés al contingut

El Santuari de La Cova de Sant Ignasi, a Manresa, ha donat a conèixer la seva oferta de cursos per aquests mesos d'Octubre a Novembre. Podeu trobar la programació aquí.

La Cova de St. Ignasi ofereix els seus espais a persones individuals o grups que cerquin temps de silenci, pregària, estudi, etc. durant un o diversos dies. L’equip de la Casa, en la mida del possible, oferirà “acompanyament” a qui ho sol·liciti

amb anticipació.

La Direcció de la Cova està oberta a les peticions que li puguin fer grups que cerquen un espai sobri i de pau per reflexionar, estudiar, decidir... siguin del món de les ONG,

escola, o universitat, sindicat, empresa, associacions...

1. Mes d’Exercicis

S’ofereix l’experiència completa dels Exercicis tal com la proposa St. Ignasi. Molt de silenci i pregària, jornada relaxada, entrevista diària amb l’Acompanyant que personalitza l’experiència segons les necessitats de cadascú.

Josep M. Bullich, sj.: 01-30 novembre

2. Seminari intensiu d’exercicis: iniciació

EIDES (Cristianisme i Justícia) i la Cova de St. Ignasi ofereixen cada tres anys un “seminari d’iniciació” en tres períodes, adreçat a persones que volen estudiar el llibre dels Exercicis per preparar-se a acompanyar les diverses modalitats d’Exercicis y/o aprofundir la seva experiència de l’espiritualitat ignasiana. A més dels tres períodes presencials s’inclou el treball a casa en els períodes intermedis.

Coordinen: Pere Borràs, Xavier Melloni, Josep Rambla, Francesc Riera, sj. i Anna Pitarch

08-12 oct. / 26-31 des. / 15-20 abr. (imprescindible assistir a les tres etapes)

3. Exercicis en la Vida Ordinària

Sis mesos d’Exercicis a la “vida ordinària”, amb acompanyament personal i el suport setmanal de fitxes de treball. Al principi, a la meitat i al final hi haurà una trobada de cap de setmana a Manresa: div. 22 oct. vespre a dium.24 / div. 7 gener a dium 9 / div. 6 maig a dium 8.

Coordina: Carles Marcet, sj.

4. Recés multigeneracional

L’Escola Ignasiana d’Espiritualitat (EIDES) ofereix un recés de cap de setmana de pregària i reflexió en clau ignasiana per a famílies: parelles amb o sense fills (adolescents, infants...), gent gran, amb propostes de treball individualitzades i en grup, amb els Exercicis Espirituals com a rerefons.

Coordina: Equip EIDES: Dues possibilitats: 13-14 nov. / 26-27 març

5. Pregària Profunda

INICIACIÓ: grup A: 01-03 oct. / 21-23 gen. / 01-03 abril - grup B: 15-17 oct. / 04-06 feb. / 06-08 maig

APROFUNDIMENT: grup A: 22-24 oct. / 18-20 març - grup B: 05-07 nov. / 13-15 maig

Coordina: Xavier Melloni, sj. Montserrat Pons i equip

6. Enneagrama: eina pel descobriment i creixement personal

Tres caps de setmana dedicats al descobriment i aprofundiment de la teoria enneagràmica, seguint la tradició dels pares jesuïtes iniciada a la Universitat Loyola de Chicago. L’Enneagrama és un pont entre la psicologia i les plataformes psico-espirituals de les tradicions més antigues del desenvolupament humà. L’objectiu és treballar la nostra personalitat, descobrir camins d’autocomprensió i de coneixement dels altres i de la realitat que ens envolta. La metodologia escollida ens endinsa en la comprensió així com en l’experiència dels temes proposats.

Josep Lluís Iriberri, sj. i Francesc Vilahur: 15-17 oct. / 05-07 nov. / 26-28 nov.

7. El treball corporal EN la Educació de la Interioritat

Taller adreçat a professors, pastoralistes i catequistes que vulguin aplicar l’Educació de la Interioritat a la seva tasca docent. Es donarà una visió teòrica del que entenem per Educació de la Interioritat fixant-nos en un dels seus continguts, el treball corporal. Practicarem les tècniques de la consciència corporal, respiració i relaxació. Imprescindible portar roba còmoda.

Elena Andrés: 19-21 nov.

8. Perdonar els altres com et perdones a tu mateix

Perdonar és fonamental per una bona convivència, per entendre realment què vol dir estimar i per no viure des de l’odi. És ens costa perdonar perquè també se’ns fa difícil viure amb naturalitat les pròpies errades i males intencions. Parlarem de com perdonar i perdonar-se i proposarem exercicis personals que ens ajudin a viure amb més goig i confiança.

Eduard Fonts (psicòleg): 22-24 oct.

9. Escola de pares “LLUÍS ARMENGOL”

Es tracta d’un cap de setmana dedicat a la parella, on en un clima de tranquil·litat es pugui reflexionar sobre els temes quotidians que afecten la convivència matrimonial. Es farà tot seguint la metodologia del P. Lluís Armengol, conduït per un grup de matrimonis. No hi ha treball de grup, el que es fa és exclusivament a nivell de parella.

Monitors Escola Pares: 12-14 nov.

10. El somni com a llibre i mestre

La naturalesa no ens hauria dotat amb la capacitat de somiar mentre dormim si aixó no tingués cap utilitat. Aquests missatges estranys i de vegades turmentadors són el llibre on podem descobrir qui som i en quin punt de la nostra evolució individual estem. Cada participant podrà exposar algun somni que vulgui treballar. Ens basarem en la psicologia de C.G. Jung.

Maria Generosa Quintas (psicòloga): dissabte 27 nov. / o bé: 18-20 feb. en col·laboració amb X. Melloni, sj.

Informació i matrícules: Cova St. Ignasi – 08242 Manresa – 93 872 04 22

recepcio@covamanresa.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.