Vés al contingut

Durant aquest estiu s’ha dut a terme a la Comarca de La Noguera, una iniciativa llançada per l’Oficina Jove de La Noguera i adreçada als nostres adolescents de 14 a 16 anys. La proposta era que donessin un cop de mà a les seves poblacions, amb feines com cuidar-se de la biblioteca a les piscines, netejar llocs del poble, arreglar alguns camins, col·laborar en un camp de treball,… Una experiència en la que hi han participat uns 130 nois i noies de molts pobles de la zona sud del Bisbat, de les parròquies de: Cabanabona, Baronia de Rialb –Gualter i Vilaplana-, Ponts, Penelles, Térmens, Montgai, Vallfogona de Balaguer.

jova.jpeg

D’aquí el nom del projecte JOVA : joves amb valors, una proposta que ha permès treballar amb ells aspectes com la gratuïtat, la generositat, el sentit de ciutadania, l’esforç i el treball. Una motivació que amb l’ajuda del Consell Comarcal i dels mateixos ajuntaments implicats els ha portat a fruir, com a agraïment, una jornada tots junts a Port Aventura, per conviure un dia i a la vegada crear lligams d’amistat i veure que es pot tenir valors i treballar pel bé comú del poble on un viu, des del compromís.

Ens deia el Gimba un dels joves que a partir de l’experiència de ser JOVA al seu poble ara s’han organitzat el jovent per fer altres activitats. Val a dir que la majoria de participants provenen de pobles petits on el sentit de la pertinença i l’estima al poble són més alts.

La Jornada ha estat un èxit, i malgrat la xafogor i l’arriscat d’algunes atraccions del Parc, tothom ha agraït aquest original i divertit regal per fer coses per al poble. Una proposta que també es pot treballar des del camp de la parròquia per activitats d’acompanyament, que complementin les estades als torns de colònies i campaments que organitzem.

Mn. Jaume Mayoral, Ponts

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.