Vés al contingut

Al CEP hem iniciat el curs 2012-13 oferint un conjunt de propostes que esperem us puguin ser útils en la vida pastoral de les vostres comunitats.

És un curs que vol accentuar la preocupació evangelitzadora de tota l’església. Diem accentuar perquè de fet aquesta és una tasca i una preocupació permanent de la comunitat cristiana sempre i arreu. Però de fa uns anys, i per als nostres països especialment, s’ha fet una necessitat urgent. Tenim a la vista l’inici de l’any de la fe proposat pel papa Benet XVI i actualment es celebra el Sínode dedicat a l’evangelització. Esperem al llarg del curs poder comentar i ajudar a aplicar el missatge i les propostes que s’hi presentaran. A la vegada, en les propostes de formació que oferim, hi ha tota la intenció d’ajudar-nos a ser més capaços a fer més ben feta aquesta tasca d’anunci, proposta i educació de la fe.
L’altra gran esdeveniment de la vida eclesial serà la commemoració del 50 aniversari de l’inici del Concili Vaticà II, la recepció i aplicació del qual marca el present i el futur de l’església. Diuen els estudiosos que la recepció d’un gran concili comença a fer-se efectiva a partir dels cinquanta anys de la seva celebració... doncs ara hi som ! A aquest tema dedicarem l’acte d’inauguració de curs i també les nostres reflexions, ja sigui amb sessions d’estudi i també per mitjà deQuaderns de Pastoral.
També per quart any posem en marxa de nou la Xarxa-CEP. Per al nou curs proposem estudiar el tema de La parròquia i el seu entorn. És un tema que té molt a veure amb el procés d’evangelització, la relació de presència, de diàleg, de proposta que la comunitat cristiana projecta i rep amb les persones i els grups del seu entorn.
Us enviarem la explicitació del tema i els materials a través del correu electrònic de la Xarxa-CEP, ben oberts a que cada cop sigueu més els qui vulgueu participar en aquest instrument de formació.
Podeu consultar el conjunt de propostes d’enguany a la nostra web www.cepastorals.cat . Allà trobareu tota la informació dels cursos fonamentals de formació pastoral i d’animació bíblica de la pastoral. I totes les activitats i formacions complementàries que ajuden a realitzar millor aquesta tasca eclesial.
Iniciem així el nou curs amb els millors desigs, amb tots els ànims per la tasca pastoral que tenim entre mans i posant-nos un any més al vostre servei.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.