Vés al contingut

HOMILIA DG-TO-C15 (Lc 10,25-37)

Samaritan_by_eikonik.jpg

«Estima els altres com a tu mateix», d'acord, però qui és "l'altre"?

Hi ha qui tradueix "l'altre" com "el pròxim". No està malament, sempre que no confonguem "el pròxim" amb "el proper": fins i tot els assassins més despietats saben estimar els propers. L'home ferit no era "a prop" del levita, el sacerdot i el samarità, sinó ben lluny. La traducció més fidel seria aleshores: «estima l'altre (l'allunyat) de tal manera que esdevingui pròxim.» És l'amor compassiu el qui aproxima l'altre: "l'altre" esdevé "pròxim" quan, trencant barreres i llunyanies, me l'estimo com a mi mateix.

Una cosa així és el que devia pensar el samarità en veure aquell home ferit arran del camí: «tinc pressa, aquest home és un estranger, quina complicació... però si passo de llarg aquest home morirà.» Ja està, així de simple: aquell estranger ferit va ser "l’altre" que el samarità, sense escarafalls i a diferència del sacerdot i del levita, va convertir en el seu "pròxim". (seguir llegint)

L'AMBÓ neix d'un grup de persones de Lleida, que volen trobar-se un cop a la setmana per escoltar, pregar i compartir la lectura de l’Evangeli que es proclama a l’eucaristia del diumenge. L’Ambó està obert a tothom que ho desitgi, especialment universitaris i joves professionals, i cadascú decideix amb quina freqüència vol o pot participar. No es tracta de "treure l'entrellat" del text, sinó de deixar-nos interpel·lar per la Paraula de Déu, adreçada a les nostres vides.

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.