Vés al contingut
Per Fundació Escola Cristiana de Catalunya .
A
Tornem a l'escola #totApunt
Tornem a l'escola #totApunt

L’anunci que el President de la Generalitat i el Conseller d’Educació varen fer en compareixença conjunta el matí del dia 10 de febrer conforme el curs lectiu s’iniciaria avui, dia 5 de setembre, comportà una afectació social i un ressò mediàtic que han estat protagonistes durant un llarg tram del curs passat i encara els primers dies d’aquest.

Però de manera immediata, quan encara no havien transcorregut ni unes hores d’aquesta comunicació, l’escola cristiana, al costat de tota l’escola concertada, feia saber a la societat, i en especial als pares i mares dels nostres alumnes, que a partir del mateix dia 5 de setembre, es posava a la total disposició del seu alumnat i famílies tot garantint l’atenció en horari de matí i tarda, tal com s’ha fet de manera habitual fins ara. Insistia també que amb aquesta organització horària del servei, l’escola cristiana vol prestar especial atenció a l’alumnat en situació de vulnerabilitat, que podrà romandre a les seves escoles en l’horari habitual, contribuint, alhora, a la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies que han optat pels nostres projectes educatius.

La feina dels equips directius, dels claustres de professors, del personal d’administració i de serveis, recolzats per les titularitats i per les entitats representatives del sector, s’ha posat des del primer moment en joc per tal de què, al començament del curs, el servei i l’atenció al nostre alumnat continuï sent garantia de qualitat i la base de la confiança per les quals centenars de milers de famílies han triat els nostres projectes educatius.

Sense ésser aliens a les diferents vicissituds que el sistema educatiu ha anat vivint aquests darrers mesos, els equips de professionals de les nostres escoles han orientat tot el seu esforç i coneixement en allò que ens defineix i ens dona sentit: l’atenció educativa de qualitat al nostre alumnat, sense oblidar l’acompanyament i orientació a les seves famílies

Unes famílies que representen una tercera part del sistema educatiu del nostre país i a les que transmetem un missatge de tranquil·litat. Els seus fills i les seves filles restaran atesos des del primer dia del curs amb tota la dedicació i voluntat de sempre, en horari de matí i tarda com ha estat costum els cursos anteriors, i als que volem acompanyar i orientar en aquest fascinant camí de la seva educació.

Ara ha arribat el moment. Els quasi 304.000 nens i nenes, nois i noies que entraran a les nostres escoles, entre avui dilluns a educació infantil i primària, i passat demà, dimecres, a educació secundària obligatòria, tornaran a omplir de vida aules, patis, laboratoris, mediateques...

Els hauran rebut docents i personal d’administració i serveis que hi esmerçaran tota la professionalitat i estimació, quelcom que ja ha estat demostrat amb escreix. Sense les mascaretes, es creuaran les mirades il·lusionades, esperançades, cercadores d’afecte dels nens i nenes, nois i noies que tornen a la seva escola, mirades on els reconeixerem i expressarem la nostra voluntat d’acomboiar-los amb estima i respecte, com a esperançadors divulgadors de la tasca ben feta i de l’alegria de l’Evangeli.

Que sigui molt benvingut el nostre alumnat i molt bona feina als nostres professionals en aquest curs. Des de la nostra missió, oferim el nostre testimoni en la tasca quotidiana, amb la voluntat de trobada personal i comunitària amb la nostra comunitat educativa. Amb confiança i esperança i amb totes les nostres energies. Bon curs!

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.